Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στη Wall λόγω BofA

Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισε η Wall, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ΒοFA και το νέο ρεκόρ του πετρελαίου περιόρισαν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Πτώση στις ευρωαγορές.

Με μικρές διακυμάνσεις ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America και το νέο ιστορικό υψηλό του πετρελαίου ενέτειναν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών μετά και το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, τις διαθέσεις στη σημερινή συνεδρίαση καθόρισαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου οικονομικού τριμήνου που ανακοίνωσε η Bank of America, εξέλιξη που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για το μέγεθος και τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνέβαλε και η είδηση ότι η National City πρόκειται να διαθέσεις μετοχές της με discount προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η εταιρία βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας με private equity και ομάδα μεγαλομετόχων για την εξασφάλιση κεφαλαίων ύψους 6 δισ. δολαρίων.

Το κλίμα βάρυνε περαιτέρω και το νέο ιστορικό υψηλό που κατέγραψε η τιμή του «μαύρου χρυσού», καθώς περιόρισε τις προσδοκίες για την κερδοφορία των αεροπορικών επιχειρήσεων και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Έτσι, ο Dow Jones ολοκλήρωση τη σημερινή συνεδρίαση στις 12.825,02 μονάδες, με απώλειες 0,19%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 1.388,17 μονάδες, με πτώση 0,16%.

Στον αντίποδα, ο Nasdaq αντλώντας στήριξη από τις Apple και Texas Instruments κατόρθωσε να ολοκληρώσει σε θετικό έδαφος και συγκεκριμένα στις 2.408,04 μονάδες, με κέρδη 0,21%.

Από πλευράς συναλλαγών στο NYSE άλλαξαν χέρια περίπου 870 εκατ. τεμάχια, με την αναλογία πτωτικών – ανοδικών μετοχών να κυμαίνεται στο 9 προς 7. Στο επίκεντρο των πωλητών βρέθηκαν οι τίτλοι των National City, Citigroup, Pfizer, και Bank Of America.

Στο Nasdaq ο όγκος συναλλαγών έφτασε περίπου το 1,34 δισ. τεμάχια, με τις ανοδικές μετοχές να υπερτερούν των πτωτικών σε αναλογία 4 προς 3. Το αγοραστικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι των PowerShares QQQ, Microsoft, Cisco και Apple.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικές απώλειες εμφάνισε ο τίτλος της Bank of America μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου, καθώς και οι τίτλοι της National City και της Caterpillar.

Αντίθετα, με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο τίτλος της φαρμακοβιομηχανίας Merck μετά την αύξηση κατά 94% της κερδοφορίας πρώτου οικονομικού τριμήνου, καθώς και η μετοχή της Eli Lilly, που επίσης κατάφερε να διπλασιάσει σχεδόν τα κέρδη της στο ίδιο διάστημα.

Ενισχυμένες έκλεισαν επίσης οι μετοχές των Apple, που ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου αμέσως μετά τη συνεδρίαση, και Texas Instruments που θα ανακοινώσει τα μεγέθη της την προσεχή Τετάρτη. Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της General Motors.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,16%, στα 14,82 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε απώλειες 0,76%, στα 10,50 δολάρια. Απώλειες 2,81% σημείωσε το δικαίωμα της 3Ε, στα 46,41 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε η τιμή του «μαύρου χρυσού», με τη σειρά Μαΐου 2008 για το Light Crude Oil να ενισχύεται το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης και να κλείνει στα 117,55 δολάρια το βαρέλι, έχοντας μάλιστα καταγράψει ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 117,76 δολάρια.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Bank of America και τις χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις της Schneider Electric.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06%, στις 6.053 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,83%, στις 6.786,55 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,03% και διαμορφώθηκε στις 4.910,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v