Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στη Wall λόγω εταιρικών κερδών

Ισχυρή άνοδο καταγράφει η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τα σημαντικά κέρδη των Google και Caterpillar, αλλά και τα καλύτερα των προσδοκιών μεγέθη της Citigroup. Σημαντικά κέρδη και στις ευρωαγορές.

Ισχυρή άνοδο καταγράφει η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα σημαντικά κέρδη των Google και Caterpillar, αλλά και τα καλύτερα των προσδοκιών μεγέθη της Citigroup, περιόρισαν τους φόβους των επενδυτών ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας θα «πλήξει» και τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, τη σημερινή ανοδική αντίδραση τροφοδοτούν κυρίως τα υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη πρώτου τριμήνου που εμφάνισαν τόσο η Google (+31%) όσο και η Caterpillar (+13%).

Εξέλιξη που ανακούφισε τους επενδυτές, καθώς άμβλυνε τις ανησυχίες για την εξέλιξη της εταιρικής κερδοφορίας στο πρώτο τρίμηνο, ειδικά μετά το σοκ που δέχθηκε η αγορά την προηγούμενη εβδομάδα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της General Electric.

Εν τω μεταξύ, θετικά υποδέχθηκαν οι επενδυτές και τα αποτελέσματα τριμήνου της Citigroup, τα οποία χαρακτηρίζονται καλύτερα των αναμενόμενων. Σημειώνεται ότι η τράπεζα εμφάνισε στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο ζημίες ύψους 1,02 δολαρίων ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για ζημίες της τάξης των 95 σεντς ανά μετοχή.

Ωστόσο, αναλυτές και επενδυτές φαίνεται να επικεντρώνονται περισσότερο στα υψηλότερα των προσδοκιών έσοδα που εμφάνισε η Citigroup στο τρίμηνο και κυρίως στην δέσμευση της τράπεζας ότι θα συνεχίσει την στρατηγική αποεπένδυσης από μη βασικές δραστηριότητες.

Έτσι, ο Dow Jones αυτήν την ώρα κινείται στις 12.868,98 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,97%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 2,89% και διαμορφώνεται στις 2.409,58 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,00%, στις 1.392,89 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα ώθησαν σε υψηλότερα επίπεδα και τις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,27% και έκλεισε στις 6.056,50 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 2,41%, στις 6.843,08 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.961,69 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v