Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη φέρνουν ταύρους στη Wall

Τα αποτελέσματα των Coca Cola, JP Morgan αλλά και οι θετικές εκτιμήσεις της Intel προκάλεσαν ικανοποίηση στους επενδυτές, δημιουργώντας ιδιαίτερα θετικό κλίμα στη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα αποτελέσματα των Coca Cola και JP Morgan αλλά και οι θετικές εκτιμήσεις της Intel προκάλεσαν ικανοποίηση στους επενδυτές και δημιουργούν θετικό κλίμα στη Wall. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα τα κέρδη της Coca Cola ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς κατέγραψαν αύξηση 19% στο α΄ τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρίας ενισχύεται κατά 2,5%.

Κέρδη και για τη μετοχή της JP Morgan αφού τα μεγέθη της εισηγμένης υποχώρησαν μεν αλλά κινήθηκαν ανώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Intel σημειώνει κέρδη 7,1% μετά τις θετικές εκτιμήσεις της εταιρίας για το περιθώριο κέρδους και τα έσοδα του β΄ τριμήνου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η μετοχή της Merrill Lynch και της Citigroup που ανακοινώνουν αποτελέσματα την τρέχουσα εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τις μακροοικονομικές ειδήσεις ο πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,3% το Μάρτιο, ενώ ο δομικός κατέγραψε άνοδο 0,2%.

Στο μεταξύ νέο ρεκόρ σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στα 1,59. Η ενίσχυση του ευρώ ωθεί την τιμή του πετρελαίου σε νέα ιστορικά υψηλά και συγκεκριμένα στα επίπεδα των 114 δολαρίων ανά βαρέλι.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.447 μονάδες με κέρδη 0,69%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,34%, στις 2.316 μονάδες. Ανοδος 0,94% για τον S&P 500, στις 1.347 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,39%, στις 5.989 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,33%, στις 4.844 μονάδες. Κέρδη 1,135 για τον DAX 30, στις 6.659 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v