Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική αγορά, εν μέσω καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων των J&J και State Street, αλλά και στοιχείων που δείχνουν βελτίωση του οικονομικού κλίματος στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, εν μέσω καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων των Johnson & Johnson και State Street, αλλά και στοιχείων που δείχνουν βελτίωση του οικονομικού κλίματος στις ΗΠΑ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με ήπιες απώλειες, μετά την ανακοίνωση της Wachovia για ζημιές στο α’ τρίμηνο και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό, εν όψει ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου και από άλλους τραπεζικούς κολοσσούς εντός της εβδομάδας.

Ωστόσο, τα καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και η είδηση ότι ο κλάδος μεταποίησης στη Νέα Υόρκη είναι αισιόδοξος για την οικονομία, ενισχύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, ο δείκτης State Street εκτινάχθηκε κατά 23 μονάδες τον Απρίλιο, στο 0,6 από -22,2 το Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 1,1% το Μάρτιο, κυρίως λόγω της εκτίναξης των πετρελαϊκών προϊόντων. Ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2% ευθυγραμμιζόμενος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην αγορά, ισχυρά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της State Street μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών κερδών κατά 69% στο α’ τρίμηνο, τα 530 εκατ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες.

Άνω των προσδοκιών διαμορφώθηκαν και τα κέρδη της Johnson & Johnson, στα 3,59 δισ. δολάρια ενώ η εταιρία αύξησε και τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα 2008.

Πτώση 79% στα κέρδη της εμφάνισε στο τρίμηνο η Bear Sterns ενώ αμέσως μετά το κλείσιμο, αναμένεται η σχετική ανακοίνωση της Intel.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.277 μονάδες με απώλειες 0,20%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,30%, στις 2.269 μονάδες. Πτώση 0,26% για τον S&P 500, στις 1.324 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,22%, στις 5.902 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,14%, στις 4.773 μονάδες. Κέρδη 0,34% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.576 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v