Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη από τεχνολογία και τράπεζες στη Wall

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ισχυρές πωλήσεις της Wal Mart και την αναβάθμιση της Intel. Κέρδη για τις τράπεζες. Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αψηφούν το πετρέλαιο και να επικεντρώνονται στις ισχυρές πωλήσεις της Wal Mart και την αναβάθμιση της Intel.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά εμφανίζει κέρδη μετά από δυο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ καταλυτικό ρόλο παίζουν οι θετικές εξελίξεις στη Wal Mart, η αναβάθμιση της Intel από την Bank of America σε "buy" από "neutral", αλλά και τα σχόλια του διευθύνοντα συμβούλου της Goldman Sachs για την κρίση.

Ειδικότερα, ο Lloyd Blankfein τόνισε ότι η πιστωτική κρίση βαίνει προς το τέλος της, κάτι που βελτίωσε σαφώς το κλίμα στην αγορά, βελτιώνοντας τις αποτιμήσεις των μετοχών για το σύνολο σχεδόν του τραπεζικού κλάδου.

Εν τω μεταξύ, και ο Ben Bernanke, σε επίσημη ομιλία του εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της τρέχουσας συγκυρίας και της Μεγάλης Ύφεσης του 1929 ενώ υπεραμύνθηκε τα πολύπλοκα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Στο επίκεντρο τίθενται και οι πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου το Μάρτιο, με τη Wal Mart να ενισχύεται μετά την άνοδο των πωλήσεων κατά 0,7%, κάτι που την οδήγησε και σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Πιέσεις για τις μετοχές των Pacific Sunwear, Limited Brands, Wet Seal, καθώς οι πωλήσεις τους δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Πτώση για τον τίτλο της Bed Bath & Beyond μετά την ανακοίνωση ότι τα μεγέθη α’ τριμήνου θα υπολείπονται των προσδοκιών κατά 32%.

Στο προσκήνιο και ο τίτλος της Yahoo μετά από δημοσιεύματα που την φέρουν σε προχωρημένες επαφές για συγχώνευση με την Time Warner.

Ο Dow κινείται στις 12.609 μονάδες με άνοδο 0,66%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,37%, στις 2.353 μονάδες. Κέρδη 0,58% για τον S&P, στις 1.362 μονάδες.

Οριακές απώλειες εμφάνισαν στο φινάλε οι ευρωπαϊκές αγορές, με το θετικό άνοιγμα στην αμερικανική αγορά να αντισταθμίζει εν μέρει τις ισχυρές πιέσεις που επικρατούσαν νωρίτερα λόγω των εκθέσεων της Deutsche Bank για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,31% στις 5.965,1 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί τελικώς κατά 0,25% στις 6.704,32 μονάδες. Πτώση 0,32% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.859,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v