Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Χαλαρά" η Wall παρά την κρίση

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall, με τις ανησυχίες για την κρίση να εντείνονται μετά την υποβάθμιση ασφαλιστικών εταιριών από την S&P και την πώληση δανείων από τη Citi. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall, με τις ανησυχίες για την κρίση να εντείνονται μετά την υποβάθμιση ασφαλιστικών εταιριών από την S&P και την πιθανή πώληση δανείων 12 δισ. από τη Citigroup. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P προχώρησε σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων για 4 εταιρίες ασφάλισης στεγαστικών δανείων και συγκεκριμένα για τις MGIC, Old Republic, Radian Group και PMI Group, ενώ προειδοποίησε ότι ίσως ακολουθήσουν υποβαθμίσεις και για άλλες εταιρίες.

Η είδηση ότι η Citigroup βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση μοχλευμένων δανείων και ομολόγων αξίας 12 δισ. δολαρίων στέλνει στο +2,5% τη μετοχή της αμερικανικής τράπεζας.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στη UPS η οποία περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του α΄ τριμήνου επικαλούμενη τα προβλήματα που δημιουργεί η διεθνής κρίση στον κλάδο των μεταφορών.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Boeing μετά τη νέα αναβολή στην παράδοση του 787 Dreamliner.

Στο μεταξύ, το πετρέλαιο βρίσκεται στα 108 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 912 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow κινείται στις 12.756 μονάδες με πτώση 0,29%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,12%, στις 2.351 μονάδες. Με οριακές διακυμάνσεις ο S&P, στις 1.365 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,63%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,06%, στις 4.915 μονάδες. Στο +0,02% ο DAX 30 που διαμορφώνεται στις 6.826 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v