Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικά κέρδη στη Wall λόγω Wal Mart

Τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία και η νέα διολίσθηση του δολαρίου αντισταθμίζονται από τις ισχυρές πωλήσεις της Wal Mart, με την αμερικανική αγορά να κινείται σαφως υψηλότερα. "Μαζεύουν" τις απώλειες οι ευρωαγορές.

Τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία και η νέα διολίσθηση του δολαρίου αντισταθμίζονται από τις ισχυρές πωλήσεις της Wal Mart, με την αμερικανική αγορά να κινείται υψηλότερα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, μετά τα νέα υψηλά για πετρέλαιο και βενζίνη αλλά και την μείωση των προβλέψεων της UPS.

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι οικονομικές ειδήσεις κυριαρχούν, χωρίς όμως να παρέχουν σαφή κατεύθυνση στους επενδυτές.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε αναπάντεχα, ωστόσο οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 53.000.

Στο επίκεντρο τίθενται οι πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου το Μάρτιο, με τη Wal Mart να ενισχύεται μετά την άνοδο των πωλήσεων κατά 0,7%, κάτι που την οδήγησε και σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Πιέσεις για τις μετοχές των Pacific Sunwear, Limited Brands, Wet Seal, καθώς οι πωλήσεις τους δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Πτώση για τον τίτλο της Bed Bath & Beyond μετά την ανακοίνωση ότι τα μεγέθη α’ τριμήνου θα υπολείπονται των προσδοκιών κατά 32%.

Στο προσκήνιο και ο τίτλος της Yahoo μετά από δημοσιεύματα που την φέρουν σε προχωρημένες επαφές για συγχώνευση με την Time Warner.

Ο Dow κινείται στις 12.631 μονάδες με άνοδο 0,83%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,68%, στις 2.361 μονάδες. Κέρδη 0,82% για τον S&P, στις 1.365 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,31% στις 5.965 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,32%, στις 4.859 μονάδες. Πτώση 0,24% για τον DAX 30 που διαμορφώνεται στις 6.704 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v