Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ηλεκτροσόκ" στη Wall τα νέα της GE

Τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα α’ τριμήνου της General Electric άλλαξαν τα σημερινά δεδομένα στις αγορές, με τους δείκτες στη Wall να υποχωρούν πάνω από 1%. Ανατροπή σκηνικού και απώλειες και στις ευρωαγορές.

Τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα α’ τριμήνου της General Electric άλλαξαν τα σημερινά δεδομένα στις αγορές, με τους δείκτες στη Wall να υποχωρούν πάνω από 1%.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πτώση των κερδών του κατά 6% στο α’ τρίμηνο έναντι προβλέψεων για αύξηση, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η είδηση προκάλεσε ανατροπή σκηνικού τόσο στις διεθνείς αγορές, που κινούνταν ανοδικά, όσο και στα παράγωγα της Wall που εκείνη την ώρα διαμόρφωναν θετικά πρόσημα.

Σημειώνεται ότι η εταιρία προχώρησε και σε μείωση των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα 2008. Η μετοχή της GE υποχωρεί κατά 11% στις πρώτες ώρες συναλλαγών.

«Είναι τεράστια ζημιά. Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δεν ξεκίνησε καλά, καθώς είναι η δεύτερη εταιρία, μετά την Alcoa, που δεν ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών», αναφέρει σχετικά ο Philippe Gijsels, αναλυτής της Fortis.

Τα νέα δεν είναι ευοίωνα ούτε από το μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς λίγο πριν ανακοινώθηκε ότι οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 2,8% το Μάρτιο, κυρίως λόγω της εκτίναξης της τιμής του εισαγόμενου πετρελαίου κατά 9,1%.

Πτώση για τον τίτλο της Genentech παρά την ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της στο α’ τρίμηνο, καθώς η Thomas Weisel Parterns υποβάθμισε τον τίτλο.

Ισχυρές πιέσεις και στη μετοχή της Washington Mutual μετά από σύσταση της Goldman Sachs για «σορτάρισμα» του τίτλου.

Ο Dow κινείται στις 12.459 μονάδες με απώλειες 0,97%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,07%, στις 2.326 μονάδες. Πτώση 1,14% για τον S&P, στις 1.345 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,40% στις 5.881 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,47%, στις 4.787 μονάδες. Πτώση 1,6% για τον DAX 30 που διαμορφώνεται στις 6.597 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v