Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Νηνεμία" στη Wall με τράπεζες στο επίκεντρο

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall Street, καθώς η απροσδόκητη άνοδος των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ αντιστάθμισε σε έναν βαθμό τα αρνητικά νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς η απροσδόκητη άνοδος των λιανικών πωλήσεων τον Μάρτιο αντιστάθμισε σε έναν βαθμό τα αρνητικά νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ειδικότερα, το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση διαμορφώνουν τα αποτελέσματα της Wachovia, η οποία ανακοίνωσε ζημίες 350 εκατ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο του 2008, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 715 εκατ. δολάρια.

Εξέλιξη που αναζωπύρωσε τους φόβους των επενδυτών για τα μεγέθη των χρηματοπιστωτικών ομίλων, αλλά και την εξέλιξη της εταιρικής κερδοφορίας γενικότερα στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης.

Ωστόσο, η αναπάντεχη αύξηση που εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Μάρτιο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,2% έναντι προσδοκιών για μικρή υποχώρησή τους, άμβλυναν σε έναν βαθμό το αρνητικό κλίμα.

Εξάλλου, όπως επισημάινει ο αναλυτής της Jefferies & Co., Art Hogan, «τα νέα για την Wachovia δεν είναι καλά, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν έκπληξη καθώς είναι γνωστή η κατάσταση της τράπεζας».

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.317,93 μονάδες, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,06%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,13% και διαμορφώνεται στις 2.287,34 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,15%, στις 1.330,87 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, πιέσεις δέχονται οι τίτλοι του χρηματοπιστωτικού κλάδου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Wachovia, ενώ αντίθετα ανοδικά κινούνται οι μετοχές των εταιριών ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των βιομηχανιών.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει επίσης ο τίτλος της Circuit City Stores, μετά την ανακοίνωσή της ότι επανεξετάζει την πρόταση εξαγοράς ύψους 6 δολαρίων ανά μετοχή από την Blockbuster.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,08% και έκλεισε στις 5.831,60 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 διαμορφώθηκε 0,74% χαμηλότερα, στις 6.554,49 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,66% και έκλεισε στις 4.766,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v