Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε "ελεύθερη πτώση" η Wall λόγω GE

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της General Electric αναζωπύρωσαν τους φόβους των επενδυτών για την εξέλιξη της εταιρικής κερδοφορίας. Πτωτικό κλείσιμο και στις ευρωαγορές.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της General Electric και πολύ περισσότερο η μείωση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της στο σύνολο της χρήσης, αναζωπύρωσαν τους φόβους των επενδυτών για την εξέλιξη της εταιρικής κερδοφορίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Fortis, Philippe Gijsels, τα αποτελέσματα της General Electric στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο και οι δυσοίωνες προβλέψεις της για τη συνέχεια «αποτελούν πολύ κακό σημάδι για τη συνέχεια των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων».

Το βαρύ κλίμα που δημιούργησαν στην αγορά τα νέα της GE επιβάρυναν περαιτέρω οι αρνητικές ειδήσεις από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων και πιο συγκεκριμένα η επιδείνωση που εμφάνισε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Michigan τον Απρίλιο στις ΗΠΑ αλλά και η αύξηση των τιμών εισαγωγών τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 63,2 από 69,5 που ήταν το Μάρτιο και έναντι προσδοκιών για υποχώρησή του στο 69, ενώ οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 2,8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν μέσω αυτού του κλίματος λοιπόν, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,40% και διαμορφώνεται στις 12.405,54 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,75%, στις 2.310,50 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,38% και διαμορφώνεται στις 1.341,84 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, ισχυρές απώλειες της τάξης του 12% περίπου καταγράφει ο τίτλος της General Electric, που είναι και η χειρότερη επίδοσή του από τον Οκτώβριο του 1987 μέχρι σήμερα.

Πτωτικά κινείται επίσης η πλειοψηφία των μετοχών των βιομηχανικών επιχειρήσεων καθώς και των εταιριών τεχνολογίας

Εν τω μεταξύ, τα αδύναμα αποτελέσματα της General Electric οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα και τις κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,17% και ολοκλήρωσε στις 5.895,50 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε κατά 1,50% και έκλεισε στις 6.603,57 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε 1,27% χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 4.797,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v