Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αγκάθι" για τη Wall οι τράπεζες

Ήπια πτώση στη Wall με τα μεγέθη των εταιριών να αποτελούν πηγή προβληματισμού. Μετά τη G.E. τη σκυτάλη πήρε η Wachovia, που κατέγραψε ζημίες λόγω διαγραφών. Πτωτικά και οι ευρωαγορές.

«Πονοκέφαλο» στη Wall Street προκαλούν τα αποτελέσματα των εταιριών και κυρίως των τραπεζών. Μετά τη G.E. τη σκυτάλη πήρε η Wachovia που κατέγραψε ζημίες λόγω διαγραφών . Πτωτικά και οι ευρωαγορές.

Ο τέταρτος ισχυρότερος τραπεζικός όμιλος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ζημίες 350 εκατ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο του 2008, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα καταγράψει κέρδη 715 εκατ. δολάρια.

Επιπροσθέτως τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 7 δισ. δολάρια, ενώ η μετοχή της Wachovia καταγράφει πτώση 12%.

Παράλληλα αναλυτές της Merrill Lynch προέβλεψαν ότι η Citigroup θα καταγράψει απομειώσεις 18 δισ. δολαρίων και θα σημειώσει ζημίες 1,66 δολάρια ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι μπορεί η πιστωτική κρίση να πλησιάζει στο τέλος της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πλήρως αποτιμηθεί στις τιμές των μετοχών.

Σημαντική πτώση που ξεπερνά το 10% και για τη μετοχή της General Electric μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Oppenheimer.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται οι μετοχές των Delta Airlines και Northwest καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση των δύο εταιριών και η δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο 0,2% το Μάρτιο, ενώ το Φεβρουάριο υποχώρησαν κατά 0,6%.

Στο μεταξύ οι πετρελαικές τιμές κινούνται και πάλι προς τα 111 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 930 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.328 μονάδες με  πτώση 0,2%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,16%, στις 2.286 μονάδες. Πτώση 0,03% για τον S&P 500, στις 1.332 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,73%, στις 5.857 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,4%, στις 4.781 μονάδες. Πτώση 0,77% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.610 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v