Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Διατηρεί τη Ρουμανία σε αρνητικό «outlook”

Σε επιβεβαίωση των πιστοληπτικών αξιολογήσεων ΒΒΒ-/Α-3 για τη Ρουμανία προχώρησε ο οίκος Standard and Poor’s, διατηρώντας αρνητικό «outlook”. Ενδείξεις υπερθέρμανσης και προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση.

S&P: Διατηρεί τη Ρουμανία σε αρνητικό «outlook”
Σε επιβεβαίωση των πιστοληπτικών αξιολογήσεων ΒΒΒ-/Α-3 για τη Ρουμανία προχώρησε ο οίκος Standard and Poor’s, διατηρώντας αρνητικό «outlook”.

«Οι αξιολογήσεις της Ρουμανίας στηρίζονται από τις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, το χαμηλό χρέος γενικής κυβέρνησης και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει ο αναλυτής Marko Mrsnik.

«Ωστόσο, οι αξιολογήσεις περιορίζονται από ένα πολιτικό περιβάλλον που δεν αφήνει περιθώρια για αποφασιστικές αντιδράσεις στις οικονομικές προκλήσεις. Πρόκειται για σημαντικό περιορισμό δεδομένων των ενδείξεων υπερθέρμανσης και των ολοένα και δυσκολότερων πιστωτικών συνθηκών στις διεθνείς αγορές», τονίζει ο αναλυτής.

Το αρνητικό outlook αντανακλά τις ανεπαρκείς πολιτικές αντιδράσεις στις αυξανόμενες διεθνείς ανισορροπίες αλλά και το ενδεχόμενο υποβάθμισης, αναφέρει ο αναλυτής της S&P. “Εάν οι εξωγενείς ανισορροπίες συνεχίσουν να χειροτερεύουν ή αν οι πιέσεις στους ισολογισμούς του ιδιωτικού τομέα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τις οικονομικές προοπτικές, ενδέχεται να ακολουθήσει υποβάθμιση εντός των επόμενων 12-18 μηνών», προειδοποιεί ο αναλυτής.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v