Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Δέκα λόγοι για να επενδύσετε στις ΗΠΑ

Παρά το ότι η τραπεζική κρίση δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι οι επιχειρήσεις θα «βάλουν στον πάγο» τα προγράμματα επέκτασής τους, ο Bob Doll, της BlackRock, παραθέτει δέκα λόγους που καθιστούν ελκυστικές τις ΗΠΑ. 

BlackRock: Δέκα λόγοι για να επενδύσετε στις ΗΠΑ
Παρά το γεγονός ότι θεωρεί ότι η τραπεζική κρίση δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι οι επιχειρήσεις θα «βάλουν στον πάγο» τα προγράμματα επέκτασής τους, ο Bob Doll, της BlackRock, παραθέτει δέκα λόγους που καθιστούν ελκυστικές της αμερικανικές μετοχές.

Ο επικεφαλής του κορυφαίου αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου, με υπό διαχείριση κεφάλαια 1,36 τρισ. δολαρίων, «μοιράζεται» με τους επενδυτές τις δέκα αιτίες που τον καθιστούν θαυμαστή των αμερικανικών μετοχών.

- Επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες και ως εκ τούτου βρισκόμαστε στο σημείο «μηδέν» για την πτώση των αγορών.

- Η μείωση επιτοκίων από την Fed είναι πολύ πιο «γρήγορη» από τον φυσιολογικό ρυθμό της.

- Τα αμερικανικά νοικοκυριά προετοιμάζονται για την είσπραξη των βοηθημάτων που έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος.

- Η ύφεση στην επιχειρηματική κερδοφορία, θα διαρκέσει τέσσερα τρίμηνα, με το «Νο 4» να είναι το β’ τρίμηνο του 2008.

- Το φθηνό δολάριο ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών εξαγωγών, «απορροφώντας» σημαντικό μέρος των αρνητικών επιπτώσεων από την ύφεση στην αγορά real estate.

- Η «υγεία» των επιχειρηματικών κλάδων εκτός του χρηματοοικονομικού παραμένει ισχυρή και με καλή κεφαλαιουχική ρευστότητα.

- Ο S&P 500 έχει «την τάση» να καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανόδου μετά την κατάρρευση κάποιου κορυφαίου τραπεζικού οργανισμού. Η κατάρρευση της Bear Stearns έλαβε χώρα στις 17/3.

- Οι πιστωτικές αγορές έχουν βελτιωθεί σημαντικά μετά την κατάρρευση της Bear Stearns.

- Οι τεχνικοί παράγοντες έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τις 17/4.

- Τα yields των μετοχικών κερδών σε σύγκριση με αυτά των 10ετών Treasuries είναι στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v