Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια κέρδη στη Wall παρά το πετρελαϊκό ράλι

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, καθώς τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα των State Street και J&J βελτιώνουν το κλίμα, αντισταθμίζοντας τον προβληματισμό για το νέο ράλι του πετρελαίου. Με κέρδη οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, καθώς τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα των State Street και J&J βελτιώνουν το κλίμα, αντισταθμίζοντας τον προβληματισμό για το νέο ράλι του πετρελαίου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με ήπιες απώλειες, μετά την ανακοίνωση της Wachovia για ζημιές στο α’ τρίμηνο και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό, εν όψει ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου και από άλλους τραπεζικούς κολοσσούς εντός της εβδομάδας.

Ωστόσο, τα καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και η είδηση ότι ο κλάδος μεταποίησης στη Νέα Υόρκη είναι αισιόδοξος για την οικονομία, ενισχύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, ο δείκτης State Street εκτινάχθηκε κατά 23 μονάδες τον Απρίλιο, στο 0,6 από -22,2 το Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 1,1% το Μάρτιο, κυρίως λόγω της εκτίναξης των πετρελαϊκών προϊόντων. Ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2% ευθυγραμμιζόμενος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι η είδηση προκάλεσε συρρίκνωση των πιθανοτήτων για νέα μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Federal Reserve στο 32% από 44% την προηγούμενη εβδομάδα. Η μείωση κατά 25 μονάδες βάσης στην συνεδρίαση της 30ης Απριλίου θεωρείται βέβαιο ενδεχόμενο.  

Ο αρχικός ενθουσιασμός για τα αποτελέσματα περιορίζεται κάπως από το νέο ράλι της πετρελαϊκής τιμής, η οποία ξεπέρασε τα 113 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας υψηλό στα 113,93 δολάρια.  

Στην αγορά, ισχυρά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της State Street μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών κερδών κατά 69% στο α’ τρίμηνο, τα 530 εκατ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες.

Άνω των προσδοκιών διαμορφώθηκαν και τα κέρδη της Johnson & Johnson, στα 3,59 δισ. δολάρια ενώ η εταιρία αύξησε και τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα 2008.

Πτώση 79% στα κέρδη της εμφάνισε στο τρίμηνο η Bear Sterns ενώ αμέσως μετά το κλείσιμο, αναμένεται η σχετική ανακοίνωση της Intel.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.346 μονάδες με άνοδο 0,36%, ενώ ο Nasdaq ενιασχύεται κατά 0,34%, στις 2.283 μονάδες. Κέρδη 0,31% για τον S&P 500, στις 1.332 μονάδες.

Ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 6.585,05 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 1,29% στις 5.906,90 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρισι εμφάνισε κέρδη 0,30% στις 4.780,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v