Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Ζημιές 5,1 δισ. δολάρια στο Q1

Ζημιές 5,1 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Citigroup, οι οποίες ήταν υψηλότερες των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ οι απομειώσεις ενεργητικού έφθασαν στα 12 δισ. δολάρια.

Citigroup: Ζημιές 5,1 δισ. δολάρια στο Q1
Ζημιές 5,1 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Citigroup, οι οποίες ήταν υψηλότερες των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ οι απομειώσεις ενεργητικού έφθασαν στα 12 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο απωλειών του ομίλου, καθώς στο δ' τρίμηνο 2007, είχε ανακοινώσει ζημιές 9,83 δισ. δολαρίων, με απομειώσεις ενεργητικού οι οποίες είχαν αγγίξει τα 18,1 δισ. δολάρια.

Οι τρέχουσες απομειώσεις της Citi, είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες μετά από αυτές που έχει ανακοινώσει η ελβετική UBS.

Οι αναλυτές της Thomson Financial είχαν προβλέψει ότι οι ζημιές της Citigroup θα διαμορφώνονταν στα 95 σεντς ανά μετοχή, ενώ τελικώς άγγιξαν τα 1,02 δολάρια ανά μετοχή.
 
Ο κύκλος εργασιών, στο ίδιο διάστημα, υποχώρησε 48% στα 13,2 δισ. δολάρια, ενώ η μέση πρόβλεψη των αναλυτών τον τοποθετούσε στα 11,1 δισ. δολάρια.

Οι ζημιές στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Μάρτιο περιλαμβάνουν 6 δισ. δολάρια σε σχέση με τον κλάδο των subprime δανείων, απομείωση 3,1 δισ. δολαρίων λόγω χρηματοδοτούμενων και μη-χρηματοδοτούμενων μοχλευόμενων δεσμεύσεων, μια πιστωτική αναπροσαρμογή ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε σχέση με την έκθεση της τράπεζας σε ασφαλιστές ομολόγων (monoliners), απομείωση 1,5 δισ. δολαρίων σε σχέση με έκθεση σε δημοπρατημένα ομόλογα (auction rate securities) και αύξηση του πιστωτικού κόστους στις διεθνείς της δραστηριότητες κατά 3,1 δισ. δολάρια.

Σε δηλώσεις του, ο CEO του τραπεζικού κολοσσού, Vikram Pandit τόνισε ότι τα αποτελέσματα αντανακλούν τη συνέχιση των πρωτοφανών συνθηκών στις αγορές. Παρά τις μειώσεις στις αποτιμήσεις των στοιχείων που σχετίζονται με τον κλάδο subprime, ο κ. Pandit διατηρεί την εκτίμησή του για ισχυρό momentum στη Citi, με ισχυρούς κύκλους εργασιών σε διάφορες περιφέρειες.

"Από το β' τρίμηνο και μετά, θα συνεχίσουμε να αποεπενδύουμε από μη-στρατηγικά στοιχεία ενεργητικού και θα συνεχίσουμε τη διασπορά κεφαλαίων σε προϊόντα και περιφέρειες που θα εξασφαλίσουν αυξημένα έσοδα και θα μεγιστοποιήσουν την αξία για τους μετόχους μας", τόνισε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v