Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ανακούφισης στη Wall λόγω Citi, Google

Με κέρδη άνω του 1% και οι τρεις δείκτες στην αμερικανική αγορά, σε ένα «ράλι ανακούφισης» μετά τα αποτελέσματα τωv Citi, Google και Caterpillar. Εκτεταμένη άνοδος και στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, σε μια κίνηση που οι αναλυτές περιγράφουν ως «ράλι ανακούφισης» μετά τα αποτελέσματα της Citi, αλλά και την ισχυρή εικόνα των μεγεθών των Google, Caterpillar. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά, μετά το ράλι της Τετάρτης, με την περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στη σημερινή επενδυτική ατζέντα, τα κέρδη των Citi, Google και Caterpillar σηματοδοτούν την τάση.

Ειδικότερα, η μετοχή της Citi ενισχύεται κατά 7% στο άνοιγμα, μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 5 δισ. δολαρίων περίπου λόγω απομειώσεων ύψους 12 δισ. δολαρίων, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, αλλά και στη δέσμευση του CEO για συνέχιση της στρατηγικής αποεπένδυσης από μη βασικές δραστηριότητες.

Ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 17% εμφανίζει και ο τίτλος της Google μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 31% στο α’ τρίμηνο.

Σημαντική ώθηση λαμβάνουν και οι μετοχές των Honeywell και Caterpillar, οι οποίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα που υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.810 μονάδες με άνοδο 1,5%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 2,35%, στις 2.396 μονάδες. Υψηλότερα κατά 1,72% κινείται ο S&P 500, στις 1.389 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,08%, στις 6.044 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,66%, στις 4.942 μονάδες. Κέρδη 2,04% για τον DAX 30, στις 6.818 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v