Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και ΒοΑ "βαραίνουν" τη Wall

Πτωτικά κινείται η Wall καθώς τα χειρότερα των εκτιμήσεων μεγέθη της BοΑ επαναφέρουν τις ανησυχίες για την πιστωτική κρίση. Το κλίμα επιβαρύνει και η ενίσχυση του πετρελαίου σε νέο ρεκόρ. Απώλειες στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινείται η Wall καθώς τα χειρότερα των εκτιμήσεων μεγέθη της BoA επαναφέρουν τις ανησυχίες για την πιστωτική κρίση. Αρνητικά επιδρά και η ενίσχυση του πετρελαίου. Απώλειες στις ευρωαγορές

Ειδικότερα πτώση της τάξης του 2% καταγράφει η μετοχή της Βank of America ύστερα από την υποχώρηση κατά 77% που σημείωσαν τα κέρδη της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο.

Ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε κέρδη 23 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 77 σεντς ανά μετοχή. Παράλληλα προχώρησε σε διαγραφές 1,9 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Eli Lilly αφού τα κέρδη της εταιρίας στο α΄ τρίμηνο σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Στο προσκήνιο και η Merck. Η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρίας σημειώνει άνοδο ύστερα από τα υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρία στο α΄ τρίμηνο.

Αρνητικά επιδρά στην «ψυχολογία» των επενδυτών και η αναρρίχηση των πετρελαϊκών τιμών σε επίπεδα ρεκόρ και ειδικότερα άνω των 117 δολαρίων ανά βαρέλι.

Αφορμή για τη νέα άνοδο των τιμών του μαύρου χρυσού αποτέλεσαν οι δηλώσεις μελών του ΟΠΕΚ ότι δεν πρόκειται να αυξήσουν την παραγωγή αλλά και οι δολιοφθορές σε αγωγό στη Νιγηρία.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.806 μονάδες με απώλειες 0,34%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,415, στις 2.393 μονάδες. Απώλειες 0,29% για τον S&P 500, στις 1.386 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15%, στις 6.047 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 1,2%, στις 4.902 μονάδες. Πτώση 0,96% για τον DAX 30, στις 6.777 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v