Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στη Wall λόγω BofA

Τραπεζικές, κυρίως, πιέσεις δέχεται η Wall, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Bank of America και την είδηση ότι η National City αναζητά κεφάλαια για ενίσχυση της ρευστότητάς της. Πτώση στις ευρωαγορές.

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Bank of America και την είδηση ότι η National City αναζητά κεφάλαια για την ενίσχυση της ρευστότητάς της, επανέφεραν στο προσκήνιο τους φόβους για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Ειδικότερα, τη σημερινή πτωτική αντίδραση τροφοδοτούν κυρίως οι τίτλοι του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς τα χειρότερα των προσδοκιών μεγέθη της Bank of America στο α’ τρίμηνο της χρήσης, αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε και η είδηση ότι η National City αναζητά κεφάλαια για την ενίσχυση της ρευστότητάς της. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η εταιρία βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας με private equity και ομάδα μεγαλομετόχων για την εξασφάλιση ρευστότητας ύψους 6 δις. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εντείνει περαιτέρω η άνοδος του πετρελαίου σε νέα επίπεδα ρεκόρ, μετά την δηλώσεις μελών του OPEC ότι το καρτέλ δεν θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής του.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.810,77 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,30%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,29% και διαμορφώνεται στις 1.386,31 μονάδες, ενώ ο Nasdaq "υποχωρεί" 0,06%, στις 2.401 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικές απώλειες σημειώνει ο τίτλος της Bank of America, μετά την ανακοίνωση μείωσης κατά 77% της κερδοφορίας της στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο, καθώς και η μετοχή της National City. Πιέσεις δέχεται επίσης ο τίτλος της Caterpillar.

Στον αντίποδα, ισχυρά κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Merck, μετά την ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας ότι στο πρώτο τρίμηνο η καθαρή κερδοφορία της σημείωσε αύξηση της τάξης του 94%, αλλά και ο τίτλος της Eli Lilly, η οποία στο ίδιο διάστημα διπλασίασε τα καθαρά της κέρδη

Εν τω μεταξύ, τα κατώτερα των προσδοκιών μεγέθη της Bank of America και της Schneider Electric οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα και τις κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με οριακές απώλειες 0,06%, στις 6.053 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση 0,83% και διαμορφώθηκε στις 6.786,55 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 1,03% χαμηλότερα, στις 4.910,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v