Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS: Σε νέο fund ριψοκίνδυνες πιστώσεις 1,5 δισ.€

Η Royal Bank of Scotland θα συστήσει νέο κεφάλαιο στο οποίο θα μεταφέρει τον κίνδυνο ζημιών από υψηλής επικινδυνότητας πιστώσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

RBS: Σε νέο fund ριψοκίνδυνες πιστώσεις 1,5 δισ.€
Η Royal Bank of Scotland θα συστήσει νέο κεφάλαιο στο οποίο θα μεταφέρει τον κίνδυνο ζημιών από υψηλής επικινδυνότητας πιστώσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το fund θα εξασφαλίσει αποδόσεις στους επενδυτές πουλώντας συμβόλαια στην RBS τα οποία θα προστατεύουν την τράπεζα από τυχόν ζημίες σε 15 πιστώσεις σε ευρώ και στερλίνες και σε 6 επιπλέον σε δολάρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι τράπεζες έχουν μειώσει τις ύψους 245 δισ. δολ. μοχλευμένες πιστώσεις για εξαγορές οι οποίες τους «ξέμειναν» καθώς οι επενδυτές εξήλθαν από την αγορά πέρσι, στα 95 δισ. δολ., πουλώντας τα χρεόγραφα με ζημία, σύμφωνα με στοιχεία της Standard & Poor's.

Η RBS ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς προβλέπεται να ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα περαιτέρω ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v