Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GIC: "Βιώνουμε" την χειρότερη κρίση 30 ετών

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με την χειρότερη κρίση τουλάχιστον 30 ετών, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Government of Singapore Investment Corp. (GIC), του SWF της Σιγκαπούρης.

GIC: Βιώνουμε την χειρότερη κρίση 30 ετών
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με την χειρότερη κρίση τουλάχιστον 30 ετών, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Government of Singapore Investment Corp. (GIC), του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου της Σιγκαπούρης, με υπό διαχείριση κεφάλαια 100 δισ. δολαρίων.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ύφεση που είναι μακροχρόνια, σοβαρή και ευρείας κλίμακας. Ίσως είναι η χειρότερη την οποία αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Tony Tan, αντιπρόεδρος της GIC.

Η GIC, δημιουργήθηκε το 1981, προκειμένου να επενδύσει με τον «καλύτερο δυνατό τρόπο» τα συναλλαγματικά αποθέματα της Σιγκαπούρης και έχει κατακτήσει μέση ετήσια απόδοση 9,5%.

«Το 2009 θα είναι ένα έτος προκλήσεων για μας», προσθέτει ο κ. Tan.

Υπενθυμίζεται ότι το SWF έχει επενδύσεις 18 δισ. δολάρια σε Citigroup και UBS, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο επιπλέον επένδυσης στην UBS, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει το ακριβές της ύψος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v