Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

R.Bank of Canada: 146 δισ. γεν ομόλογα "σαμουράι"

Η Royal Bank of Canada, πούλησε 146,3 δισ. γεν σε ομόλογα "σαμουράι", προσφεύγοντας στους Ιάπωνες επενδυτές για πρώτη φορά.

R.Bank of Canada: 146 δισ. γεν ομόλογα σαμουράι
Η Royal Bank of Canada, πούλησε 146,3 δισ. γεν σε ομόλογα "σαμουράι", προσφεύγοντας στους Ιάπωνες επενδυτές για πρώτη φορά, καθώς η αύξηση του κόστους δανεισμού ασκεί πιέσεις στις πιστωτικές αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Με την πώληση της μεγαλύτερης τράπεζας του Καναδά, οι εκδόσεις χρεογράφων στην Ιαπωνία από εταιρίες που εδρεύουν εκτός της χώρας ξεπερνούν τα 1 τρισ. γεν –ένα μέγεθος τετραπλάσιο από την αντίστοιχη περίοδο 2007.

Οι ομολογιακές εκδόσεις στην Ιαπωνία έχουν αναρριχηθεί στα ύψη, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη κατάφερε να «γλιτώσει από το χειρότερο» της πιστωτικής κρίσης.

Η Royal Bank of Canada πούλησε τριετή χρεόγραφα 37,8 δισ. γεν πληρώνοντας yield 1,77% ή 70 μονάδες βάσης υψηλότερα από το επιτόκιο Libor για το γεν. Η εταιρία εξέδωσε επίσης 28,3 δισ. γεν πενταετή ομόλογα με σταθερό επιτόκιο και 80,2 δισ. γεν ανάλογης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο και spreads 81 μονάδες βάσης.

Τα ομόλογα «σαμουράι» είναι χρεόγραφα ονομαστικοποίησης γεν που πωλούν ξένοι εκδότες στην Ιαπωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v