Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό γύρισμα σε Ευρώπη, futures Wall λόγω BofA

Πιέσεις επικρατούν στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Bank of America, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Πτωτικό ξεκίνημα και στη Wall δείχνουν οι αγορές futures. 

Πτωτική εικόνα διαμορφώνεται στις ευρωαγορές εξαιτίας ανακοινώσεων εταιριών, που πλήττονται από την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου και τις επιπτώσεις της κρίσης.

Πτώση προοιωνίζονται για το άνοιγμα της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές με το αρνητικό γύρισμα να αποδίδεται στην ανακοίνωση των ισχνών αποτελεσμάτων της Bank of America στο α΄ τρίμηνο.  

Ο δείκτης FTSE, που κινήθηκε θετικά το πρωί χάρη στα νέα μέτρα ρευστότητας που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα, υποχωρεί το μεσημέρι 0,24%. Ο δείκτης DAX υποχωρεί 1% και ο CAC στο Παρίσι 1,08%.

Η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου πλήττει τους ενεργοβόρους κλάδους και απειλεί την εταιρική κερδοφορία. Η Air France - KLM χάνει 1,5%, η British Airways 2,6% και η Daimler 1,1%.

Η Schneider Electric υποχωρεί 4,7% κατόπιν ανακοίνωσης χαμηλότερων των αναμενομένων πωλήσεων, εξαιτίας της διολίσθησης στην αγορά ακινήτων στη Βόρειο Αμερική, στη Βρετανία και στην Ισπανία.

Η Barclays συγκεντρώνει τις τραπεζικές πιέσεις μετά την υποβάθμιση της βρετανικής τράπεζας από τη Merrill Lynch.

Η Novartis ενισχύεται 4,9% καθώς η κερδοφορία α΄ τριμήνου ήταν καλύτερη της αναμενόμενης.

Στην αμερικανική συνεδρίαση δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών, ενώ από το επιχειρηματικό μέτωπο θα ανακοινώσουν αποτελέσματα α΄ τριμήνου η Merck και η Texas Instruments.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v