Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση εν μέσω «βροχής» αποτελεσμάτων & IFO

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση των πρώτων ζημιών της Credit Suisse σε 5 χρόνια, την "βροχή" των υπολοίπων εταιρικών αποτελεσμάτων και την κάθετη πτώση του δείκτη IFO.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές μετά την ανακοίνωση των πρώτων ζημιών της Credit Suisse σε 5 χρόνια και την "βροχή" των υπολοίπων εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα και ο δείκτης DAX πέρασε παροδικά και στα «πράσινα» αντλώντας στήριξη από τα θετικά αποτελέσματα τους δεικτοβαρούς Bayer (+1,3%), αλλά η πτώση επιταχύνθηκε έντονα μετά την ανακοίνωση του κρίσιμου δείκτη IFO επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, που διολίσθηση κάθετα τον Απρίλιο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ατυή την ώρα 1,19% στις 6.010 μονάδες, ο DAX 0,8% στις 6.739 μον. και ο CAC 1,4% στις 4.875 μονάδες.

Τα κέρδη των εταιριών που καταρτίζουν τον δείκτη Stoxx 600 προβλέπεται να μειωθούν 0,5% φέτος, ενώ στα τέλη του περασμένου έτους η πρόβλεψη ήταν για αύξηση 11%.

Η Nobel Biocare, η μεγαλύτερη επιχείρηση οδοντικών εμφυτευμάτων στον κόσμο, καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση (-,98%) στον δείκτη Stoxx 600 μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών α’ τριμήνου λόγω πτώσης παραγγελιών.

Η βρετανική κατασκευαστική Persimmon υποχωρεί 5,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η χαρτοποιία Stora Enso πέφτει 1,3%.

Η Goldman Sachs έκανε σύσταση πώλησης στην Mediaset (-2,2%) του Ιταλού πρωθυπουργού Silvio Berlusconi.

Η Credit Suisse υποβάθμισε την σύστασή της για την Dexia.

Στις ασιατικές συναλλαγές ξεχώρισε οπωσδήποτε η εμφάνιση της Σαγκάης, όπου ο σύνθετος δείκτης έκλεισε με κέρδη 7,3% κατόπιν της μείωσης του φόρου συναλλαγών στην Κίνα.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ευθυγραμμίστηκε στην άνοδο κι έκλεισε με κέρδη 1,59% για τον δείκτη Hang Seng.

Αντίθετα πιέσεις ασκήθηκαν στις περισσότερες υπόλοιπες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,29% και δείκτη ASX στην Αυστραλία 1,07%.

Χθες η Wall Street κινήθηκε υψηλότερα, παρά την αρχική πτώση καθώς οι επενδυτές εστίασαν στα θετικά αποτελέσματα των εισηγμένων και κυρίως της Boeing.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,34%, ο Nasdaq με 1,19% και ο S&P 500 με άνοδο 0,29%.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν χθες και σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v