Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιστροφή τάσεων λόγω Ambac στις αγορές

Η ανακοίνωση ζημιών πολύ υψηλότερων του αναμενομένου από την Ambac Financial Group αντιστρέφει το κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Ακριβό πετρέλαιο και ισχυρό ευρώ προβληματίζουν εκ νέου τους επενδυτές.

Η ανακοίνωση ζημιών πολύ υψηλότερων του αναμενομένου από την Ambac Financial Group αντιστρέφει το κλίμα τόσο στην Ευρώπη όσο και στα futures της Wall Street. Παράλληλα το ακριβό πετρέλαιο αλλά και το ισχυρό ευρώ προβληματίζουν τους επενδυτές.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν και οι επιχειρήσεις ενέργειας, μετάλλων και λοιπών εμπορευμάτων, με την Anglo American να ενισχύεται 1,5% και την BHP Billiton 1,9%.

Η Infineon Technologies κερδίζει 6,2% κατόπιν της ανακοίνωσης ότι ο βραχίονας ημιαγωγών κατέθεσε κέρδη καλύτερα των αναμενομένων.
 
Ισχυρά ανοδικά κινείται ο κατασκευαστικός κλάδος, με τη μετοχή της Saint Gobain να ενισχύεται 3%, της Lafarge 1,9% και της Vinci 1,6%. Η Saint Gobain ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων α΄ τριμήνου 1,4%, αλλά επέμεινε στους ετήσιους στόχους πωλήσεων και κερδών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,54% στις 6.058 μονάδες και ο DAX αποδυναμώνεται 0,14% στις 6.760 μονάδες. Οριακά χαμηλότερα ο CAC, κατά 0,04%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Από το στατιστικό μέτωπο, θα ανακοινωθεί ο δείκτης ΜΒΑ επαναχρηματοδότησης δανείων, ενώ από το εταιρικό η ημέρα θα είναι πλούσια σε εταιρικές ανακοινώσεις.

Αποτελέσματα α΄ τριμήνου θα ανακοινώσουν οι εξής εταιρίες: Amazon.com, Anheuser-Busch, Apple, General Dynamics, GlaxoSmithKline, Moody's, Philip Morris, Qualcomm, Schering-Plough, Boeing και United Parcel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v