Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Παραμένει underweight για διεθνείς τράπεζες

Την εκτίμησή της ότι η πιστωτική κρίση δεν είναι συστημική καταθέτει η Citigroup σε έκθεσή της όπου τονίζει ότι παραμένει "underweight" σε μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, παρά τη μείωση των αποτιμήσεων.

Citi: Παραμένει underweight για διεθνείς τράπεζες
Την εκτίμησή της ότι η πιστωτική κρίση δεν είναι συστημική καταθέτει η Citigroup σε έκθεσή της, όπου τονίζει ότι παραμένει "underweight" σε μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, παρά τη μείωση των αποτιμήσεων.  

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, οι μετοχές των τραπεζών έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 35% από την αρχή της πιστωτικής κρίσης. Οι συστημικές χρηματοοικονομικές κρίσεις συνάδουν προς την πτώση των μετοχών του κλάδου πλέον του 50%.

Ωστόσο, η Citi εκτιμά ότι η τρέχουσα κρίση δεν είναι συστημική, σημειώνοντας ότι οι προηγούμενες μη συστημικές κρίσεις οδήγησαν σε πτώσεις τις τιμές των μετοχών κατά 20% - 40%.

Ωστόσο, η ίδια θεωρεί ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν "underweight" στις τράπεζες. Αν και οι ενδείξεις από την αγορά υποδηλώνουν ότι πλησιάζει η στιγμή που οι εταιρίες του κλάδου θα σταματήσουν να υποαποδίδουν, η Citi πιστεύει πως οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν τα οικονομικά στοιχεία.

Ωστόσο, σημειώνει ότι προτιμά τις αμερικανικές έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς επωφελούνται και από την επιθετική στάση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις του οίκου για το σύνολο των διεθνών αγορών, ιδιαίτερα ελκυστικές εμφανίζονται οι προοπτικές για την Σοφοκλέους, με δεδομένο ότι διαπραγματεύεται με ένα από τα χαμηλότερα P/E σε ευρωπαϊκό επίπεδο το οποίο αγγίζει το 10,9.
 
Μόνο Αυστρία και Ιρλανδία "ξεπερνούν" το ελληνικό χρηματιστήριο με P/E 9,7 και 8,6 αντίστοιχα.

Παράλληλα η ελληνική αγορά, "εμφανίζεται" μεταξύ αυτών με τις καλύτερες προοπτικές αποδόσεων τόσο για φέτος όσο και για το 2009, καθώς η Citi προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στο 11% (2008) και ακόμη πιο υψηλότερα στο 18,9% το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v