Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Warren Buffett: "Αποβιβάζεται" στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη "αποβιβάζεται" ο κ. Warren Buffett τον Μάιο, επισκεπτόμενος 4 μεγάλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου κι έχοντας κλείσει συναντήσεις με στελέχη οικογενειακών επιχειρήσεων, προς αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών.

Warren Buffett: Αποβιβάζεται στην Ευρώπη
Στην Ευρώπη "αποβιβάζεται" ο κ. Warren Buffett τον Μάιο, καθώς θα επισκεφτεί τέσσερις μεγάλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου κι έχοντας κλείσει συναντήσεις με στελέχη οικογενειακών επιχειρήσεων, προς αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, «βοηθός» του κ. Buffett θα είναι ο κ. Angelo Moratti, γόνος της οικογένειας η οποία έχει ιδρύσει τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο Saras.

Σύμφωνα με τον κ. Moratti, ο κ. Warren Buffett θα επισκεφτεί το Μιλάνο, τη Μαδρίτη και πόλεις της Γερμανίας και της Ελβετίας, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή, κ. Debbie Bosanek, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο κ. Buffett θα βρεθεί όντως στην Ευρώπη τον Μάιο.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg ο κ. Moratti υποστήριξε: "Σκοπός του ταξιδιού του είναι να συναντηθεί με τους επικεφαλής οικογενειακών επιχειρήσεων αλλά και τους ιδιοκτήτες τους. Τις τυπικές ευρωπαϊκές επιχειρηματικές δυναστείες. Θεωρεί ότι κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στο δικό του χαρτοφυλάκιο».

Οι σχέσεις Moratti - Buffett ξεκίνησαν το 2001, καθώς ο Ιταλός επιχειρηματίας υπήρξε ενδιάμεσος στη γνωριμία του κ. Buffett με τον κ. Richard Santulli, ιδρυτή της NetJets, την οποία ο Buffett εξαγόρασε το 1998.

Από τότε και μέχρι σήμερα ο κ. Moratti αποτελεί, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, «τα μάτια και τα αφτιά του κ. Warren Buffett επί ευρωπαϊκού εδάφους».

Πάντως, ο Ιταλός επιχειρηματίας δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των επιχειρήσεων στις οποίες στοχεύει ο κ. Buffett, υποστηρίζοντας: "Η επιλογή αυτών με τους οποίους θα συναντηθεί έγινε πολύ προσεκτικά. Μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να πουλήσουν σήμερα, αλλά ίσως εντός της επόμενης πενταετίας το πράξουν".

Σημειώνεται ότι η Berkshire Hathaway διαθέτει περίπου 40 δισ. δολάρια σε μετρητά, τα οποία ο επικεφαλής της κ. Warren Buffett επιθυμεί να επενδύσει, στο μεγαλύτερο μέρος τους τουλάχιστον, εκτός αμερικανικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v