Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Μια μείωση επιτοκίων Fed και μετά "παύση"

Η Fed μάλλον θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στο 2% την επόμενη εβδομάδα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει "παύση πυρός", σύμφωνα με τη "Wall Street Journal".

WSJ: Μια μείωση επιτοκίων Fed και μετά παύση
Η Federal Reserve μάλλον θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στην τακτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει "παύση πυρός", σύμφωνα με σχολιασμό της ηλεκτρονικής έκδοσης της "Wall Street Journal".

Η Fed πιθανότατα θα μειώσει το επιτόκιο του δολαρίου από το τρέχον ποσοστό 2,25% κατά τη συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με τον αρθρογράφο κ. Greg Ip.

Επειδή όμως ορισμένοι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ανησυχούν για τις πληθωριστικές πιέσεις που μπορεί να επιφέρουν οι μειώσεις επιτοκίων, με μικρή ανταμοιβή στην ανάπτυξη, θα τεθεί ως πρόταση και η διατήρηση σταθερών επιτοκίων, αναφέρει ο αναλυτής.

Ο κ. Ιp γράφει: «Η αλλαγή της ψυχολογίας δεν σημαίνει ότι η Fed πιστεύει πως το χειρότερο πέρασε για την οικονομία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τράπεζα θα εκφράσει τις ανησυχίες της για την οικονομική ανάπτυξη και θα δηλώσει πως είναι έτοιμη για περαιτέρω μειώσεις εάν επιδεινωθεί το τοπίο».

Η πιθανότητα να μειώσει η Fed τα επιτόκια στο 2% την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια να κάνει παύση είναι και ενδεχόμενο που προεξοφλείται ευρέως και στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v