Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Gazprom καταλήγει η TNK-BP;

Το ρωσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου Gazprom θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του πετρελαϊκού κολοσσού TNK-BP προς 20 δισ. δολάρια έως το τέλος του έτους, αναφέρει η εφημερίδα "Vedomosti".

Στην Gazprom καταλήγει η TNK-BP;
Το ρωσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου Gazprom θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του πετρελαϊκού κολοσσού TNK-BP, που ανήκει κατά το ήμισυ στην BP, προς 20 δισ. δολάρια έως το τέλος του έτους, αναφέρει η εφημερίδα "Vedomosti", παραθέτοντας ανώνυμες πηγές από τις διοικήσεις και των δύο επιχειρήσεων.

Επί μακρόν φημολογείται ότι οι μέτοχοι της TNK-BP, που ανήκει κατά το ήμισυ στην BP και σε ομάδα Ρώσων πολυεκατομμυριούχων, θα υποχρεωθεί να πουληθεί σε κρατική επιχείρηση με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο (βλέπε Gazprom ή Rosneft).

Η ρωσική εφημερίδα "Vedomosti" αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πηγές της η Gazprom έχει προσφερθεί να αγοράσει το μερίδιο των Ρώσων μετόχων από τις αρχές του έτους.
 
Πηγές από την ίδια την Gazprom αναφέρουν ότι ο κολοσσός έχει επίσης συνάψει συμφωνία για την εξαγορά μεριδίου 1% στην TNK-BP από την BP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v