Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα με εταιρικά κέρδη στο προσκήνιο

Συγκρατημένες παραμένουν οι επενδυτικές διαθέσεις στις ευρωαγορές εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης της Fed για τα επιτόκια ΗΠΑ, ενώ και τα αποτελέσματα εταιρικής κερδοφορίας δίνουν μικτή εικόνα.

Συγκρατημένοι παραμένουν οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αυριανή ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια, ενώ τα αποτελέσματα κερδοφορίας, που κλιμακώνονται αυτή την περίοδο, δίνουν μικτή εικόνα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,09% στις 6.095 μονάδες χάρη στον κλάδο ενέργειας, ενώ ο χρηματοοικονομικός κλάδος πιέζει τον DAX, που υποχωρεί 0,63% στις 6.881 μονάδες. Ο δείκτης CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,54% στις 4.985 μονάδες.

Τα θετικά αποτελέσματα ενεργειακών επιχειρήσεων, όπως της Shell που ενισχύεται 3% και της BP με άνοδο 4%, καθώς εκτινάσσονται οι τιμές των καυσίμων, εξακολουθούν να προσφέρουν στήριξη στον κλάδο ενέργειας.

Αντιθέτως, οι επιπτώσεις της πιστωτικής αποστράγγισης στα αποτελέσματα του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως της Allianz, παραμένουν εμφανείς στη χρήση α΄ τριμήνου και ασκούν πιέσεις στους τομείς τραπεζών και ασφαλειών.

Στην πιο πρόσφατη έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, οι αναλυτές περιμένουν ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων του δείκτη Stoxx 600 θα εμφανίσουν μικρή μεταβολή στη φετινή χρονιά, ενώ στην έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας προβλεπόταν πτώση 0,5%.

Σταθεροποιητική ήταν η εικόνα και στο χθεσινό κλείσιμο των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν σταδιακά την προσοχή τους στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη. Η πλειονότητα των αναλυτών προβλέπει ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2%.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,16%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,06%. Πτώση 0,11% για τον S&P 500.

Στις ασιατικές συναλλαγές ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού υποχώρησε ελαφρώς 0,3%, με την αργία στο Τόκιο να περιορίζει τους όγκους συναλλαγών. Εξαίρεση στο υποτονικό κλίμα οι αγορές της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ, όπου οι αντίστοιχοι δείκτες έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%, αντιδρώντας στην πρόσφατη διολίσθηση τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v