Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση με Fed & αποτελέσματα στο επίκεντρο

Στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια τηρούν οι επενδυτές σε ευρωαγορές, Ασία και Wall, με "τσιγκλίσματα" από τις ανακοινώσεις εταιρικών κερδών.

Κλίμα αναμονής ενόψει των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με επιλεκτικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Πιέσεις επικρατούν στον τεχνολογικό κλάδο, κατόπιν των απογοητευτικών αποτελεσμάτων SAP και Alcatel-Lucent.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 6.090 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,07% στις 6.889 μονάδες και ο CAC 0,05% στις 4.974 μονάδες.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την εταιρική κερδοφορία και την Fed στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε 0,3% και ο Nikkei 0,23%. Το ράλι συνεχίστηκε στην αγορά της Κίνας, με τον δείκτη Shanghai Composite να ενισχύεται πλησίον του 3,4% ενώ στο 3,3% διαμορφώνεται η άνοδος για τον CSI 300.

Στις αμερικανικές συναλλαγές χθες, σε ανάλογο κλίμα, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,31%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφασίσει σήμερα νέα μείωση των βασικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες στο 2%.

Η SAP υποχωρεί 4,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Alcatel-Lucent 3,6%.

Η Siemens αντιδρά με άνοδο 1,7% χάρη στην ευοίωνη πρόβλεψη για τα ετήσια αποτελέσματα.

Η Clariant εκτινάσσεται 12% κατόπιν της ανακοίνωσης των κερδών της.

Η Telenor ενισχύεται 1,1% καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδών α’ τριμήνου 71%.

Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει πιεσμένος και η ΗΒΟS σημειώνει πτώση 2,% στην Βρετανία.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v