Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιμένουν τον B.Bernanke οι αγορές...

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Απογοητευτική σε γενικές γραμμές η σημερινή εικόνα εταιρικών ανακοινώσεων κερδοφορίας.

Επιφυλακτική παραμένει η εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα τεχνολογικών κολοσσών, συντηρούν στα κόκκινα τους βασικούς δείκτες στις ευρωαγορές το μεσημέρι.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας, που αναμένεται να καταλήξει σε μείωση του επιτοκίου του δολαρίου κατά 0,25 μονάδες στο 2%.

Η SAP διολισθαίνει 4,2% καθώς τα αποτελέσματα α’ τριμήνου απογοήτευσαν τις αγορές και η Alcatel-Lucent βυθίζεται 7,8% με την μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη Eurofirst 300.

Στον αντίποδα, η Novo Nordisk ενισχύεται 6,6% κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της.

Η Siemens ενισχύεται 1,5% καθώς η αγορά ανακουφίστηκε που τα αποτελέσματά της πλησίασαν τις εκτιμήσεις.

Στην αμερικανική αγορά, εκτός της κρίσιμης απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια, θα ανακοινωθούν τα σημαντικά μεγέθη για το ΑΕΠ α’ τριμήνου. Επισης θα δημοσιοποιηθεί ο δείκτης μεταποίησης Chicago ΡΜΙ και ο δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης α’ τριμήνου.

Εταιρικά αποτελέσματα θα ανακοινώσουν μεταξύ άλλων οι επιχειρήσεις Colgate-Palmolive, Kellogg, Kraft Foods, Starbucks και Time Warner.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v