Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφομοίωση κερδών στις ευρωαγορές -Αργία Λονδίνου

Σε μια συνεδρίαση ήπιων τόνων λόγω της αργίας στην αγορά του Λονδίνου και νωρίτερα του Τόκιο, οι τιμές των μετοχών αφομοιώνουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας και κινούνται σταθεροποιητικά.

Σε μια συνεδρίαση ήπιων τόνων λόγω της αργίας στην αγορά του Λονδίνου και νωρίτερα του Τόκιο, οι τιμές των μετοχών αφομοιώνουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας και κινούνται σταθεροποιητικά.

Η επενδυτική ψυχολογία είναι βελτιωμένη χάρη στις ελπίδες ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν κάνει αρκετές κινήσεις ώστε να εκτονωθεί σύντομα η πιστωτική κρίση και τα αποτελέσματα εταιρικής κερδοφορίας δημιουργούν την εκτίμηση ότι μάλλον το χειρότερο πέρασε για τις διεθνείς αγορές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της UBS και πιθανότατα η κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας.

Την κινητικότητα λόγω εξαγορών και συγχωνεύσεων τροφοδοτεί το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Deutsche Telekom (-1,3%) για τη Sprint Nextel (+9,8% στην αγορά της Φρανκφούρτης) .

Η Yahoo! διολισθαίνει 19% στη Φρανκφούρτη κατόπιν της απόσυρσης της προσφοράς της για την εξαγορά της. Η Citigroup υποβάθμισε τη Yahoo! σε «πώληση» από «αγορά». Η Microsoft ενισχύεται κατά 3,7%.

Η Ericsson υποχωρεί 3,1% και η Nokia 0,7% μετά την έκθεση της Lehman Brothers που αναφέρει ότι θα είναι αργή η ανάκαμψη στα περιθώρια κέρδους.

Χαμηλότερα κινείται ο τεχνολογικός κλάδος, με την STMicroelectroncis να υποχωρεί κατά 1%.

Η Deutsche Post ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Η Q-Cells υποχωρεί 4,8% και η Conergy 2,6% κατόπιν της φήμης ότι η γερμανική κυβέρνηση θα περικόψει 30% τις επιδοτήσεις στους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας.

Η μετοχή του ομίλου κέτερινγκ Accor ενισχύεται 2,9% μετά τη δήλωση δύο μετόχων ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην επιχείρηση.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,54% στις 6.758 μονάδες και ο CAC 0,12% στις 4.886 μονάδες.
Την Παρασκευή ο δείκτης FTSE 100 εμφάνισε κέρδη 2,11%, ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,46% και ο DAX 1,36%.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 4 μηνών, μετά την επιστροφή σε υψηλά επίπεδα των τιμών χρυσού και χαλκού και κατόπιν τωνα θετικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά εργασίας. Κλειστές λόγω αργίας παρέμειναν οι αγορές της Ιαπωνίας, της Ν. Κορέας και της Ταϊλάνδης, ενώ ο ευρύτερος δείκτς MSCI Ασίας - Ειρηνικού έκλεισε με οριακή άνοδο 0,2%.

Με ισχυρές διαθέσεις αγορών επέστρεψαν οι επενδυτές στην κινεζική αγορά, μετά τη διήμερη αργία της 1ης και 2ας Μαΐου, με τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,2%.

Στις διεθνείς αγορές η περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η οποία επισφραγίστηκε με τα θετικά μεγέθη για την απασχόληση, την Παρασκευή.

Ο δείκτης S&P 500 στη Νέα Υόρκη έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,1%, ενώ ο ευρωπαϊκός FTSE Eurofirst 300 ενισχύθηκε 2,6% με άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Την Παρασκευή ο Dow Jones έκλεισε με ημερήσια άνοδο 0,37%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v