Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις αγορές

Οι δυσμενείς ανακοινώσεις UBS, Lloyds και Swiss Re πιέζουν τον χρηματοοικονομικό κλάδο, αλλά τα εύρωστα κέρδη στην ενέργεια συγκρατούν την πτώση στις ευρωαγορές. Ήπια πτώση στα futures της Wall.

Οι δυσμενείς ανακοινώσεις των UBS, Lloyds και Swiss Re για το α΄ τρίμηνο ασκούν πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, αν και τα εύρωστα κέρδη στην ενέργεια συγκρατούν την πτώση στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,4% στις 7.022 μονάδες, ενώ ο CAC 0,27% στις 5.044 μονάδες. Στο Λονδίνο, μετά τη χθεσινή αργία, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,2% στις 6.203 μονάδες, έχοντας ανέλθει παροδικά στα "πράσινα" χάρη στις δεικτοβαρείς επιχειρήσεις ενέργειας.

Η μετοχή της UBS, της ευρωπαϊκής τράπεζας που έχει υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από την πιστωτική κρίση, υποχωρεί 4,2%.

Η Lloyds TSB διολισθαίνει 1,7% μετά την ανακοίνωση λεπτομερειών για τις επιπτώσεις της κρίσης στα αποτελέσματά της.

Η μετοχή της Swiss Re βυθίζεται 5,8% κατόπιν νέων απομειώσεων στο α΄ τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η NYSE Euronext κερδίζει 0,6% κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση καθαρών κερδών στα 230 εκατ. δολάρια.

Η Adidas ενισχύεται 3,5%.

Ο κλάδος εμπορευμάτων ενισχύεται στο πλαίσιο της συνεχούς ανόδου στις τιμές του πετρελαίου και χρυσού και η Rio Tinto κερδίζει 3,2%.

Αυτή την ώρα οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται σταθεροποιητικό άνοιγμα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Χθες στην αμερικανική αγορά, όπως και νωρίτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, επικράτησαν διορθωτικές τάσεις, έπειτα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις κερδών.

Από το στατιστικό μέτωπο, στη Νέα Υόρκη θα ανακοινωθεί ο δείκτης ΜΒΑ επαναχρηματοδότησης δανείων, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Washinghton Post.

Αποτελέσματα κερδοφορίας α΄ τριμήνου θα ανακοινώσουν οι επιχειρήσεις Adecco, Cisco Systems, Fannie Mae και Walt Disney.






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v