Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών χάρη σε εταιρικά κέρδη

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές, με επίκεντρο στα αποτελέσματα 20 μεγάλων επιχειρήσεων, που ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις. Διορθωτικό αναμένεται το άνοιγμα της Wall Street, μετά τα προηγούμενα κέρδη.

Σε πειστικά υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με επίκεντρο στα αποτελέσματα περίπου 20 μεγάλων επιχειρήσεων της ηπείρου, που ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,65% στις 6.255 μονάδες, ο DAX 0,83% στις 7.075 μονάδες και ο CAC 0,63% στις 5.072 μονάδες.

Οι αναλυτές πλέον προβλέπουν ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων του ευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 θα αυξηθούν 0,2% στη φετινή χρονιά, έναντι πρόβλεψης για μείωση 0,5% πριν από δύο εβδομάδες.

Η μετοχή του Deutsche Boerse ενισχύεται 1,7% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών α΄ τριμήνου 58%.

Η Lafarge καταθέτει τη μεγαλύτερη άνοδο της φετινής χρονιάς 5,9% και ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.

Η BAT ενισχύεται 2,3%.

Η Commerzbank κερδίζει 1,3% καθώς η μείωση κερδών 54% που ανακοίνωσε ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις.

Εξαίρεση στο θετικό κλίμα η UBS, που υποχωρεί 2,4% κατόπιν ανακοίνωσης διεξαγωγής έρευνας για φοροδιαφυγές.

Η Axa υποχωρεί 1,8% εξαιτίας μείωσης πωλήσεων 7,6% λόγω της υποτίμησης του δολαρίου έναντι του ευρώ όπως και η Aegon που υποχωρεί 2,9%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται διορθωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανακοίνωση των μεγεθών για τη διάθεση απούλητων κατοικιών, που εκτιμάται ότι μειώθηκαν τον Μάρτιο 0,9% μετά την πτώση 1,9% στην προηγούμενη μέτρηση.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για την παραγωγικότητα α΄ τριμήνου, καθώς και τα μεγέθη καταναλωτικής πίστης Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v