Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Commerzbank: Πτώση 54% στα κέρδη α΄τριμήνου

Πτώση της τάξης του 54% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Commertzbank το α’ τρίμηνο, λόγω χαμηλότερου κύκλου εργασιών και περαιτέρω απομειώσεων που σχετίζονται με την κρίση στις αγορές. Προειδοποίηση για το σύνολο της χρήσης.

Commerzbank: Πτώση 54% στα κέρδη α΄τριμήνου
Πτώση της τάξης του 54% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Commertzbank το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω χαμηλότερου κύκλου εργασιών και περαιτέρω απομειώσεων που σχετίζονται με την κρίση στις αγορές και οι οποίες δεν αντισταθμίστηκαν από τα λογιστικά κέρδη που αποκόμησε η τράπεζα από την πώληση της γαλλικής CCR.

Παράλληλα, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γερμανίας, προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία του συνόλου της χρήσης 2008, δηλώνοντας ότι «μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο να φθάσουμε τα καλά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους».

Τα καθαρά κέρδη της Commerzbank συρρικνώθηκαν στα 280 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο, έναντι 609 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπέρασαν όμως τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 270 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα ανακοίνωσε απομειώσεις συνολικά 244 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται με την κρίση στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v