Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Εξετάζει προσφορά 39 δισ. $ για MTN

Το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφορά εξαγοράς για τον μεγαλύτερο όμιλο κινητής τηλεφωνίας της Αφρικής, MTN Group, συνολικής αξίας 20 δισ. στερλινών, εξετάζει η Vodafone, σύμφωνα με δημοσίευμα των “Sunday Times”.

Vodafone: Εξετάζει προσφορά 39 δισ. $ για MTN
Το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφορά εξαγοράς για τον μεγαλύτερο όμιλο κινητής τηλεφωνίας της Αφρικής, MTN Group, συνολικής αξίας 20 δισ. στερλινών (39 δισ. δολ.), εξετάζει η Vodafone, σύμφωνα με δημοσίευμα των “Sunday Times”.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα ο επικεφαλής της Vodafone, Arun Sarin, έχει εξουσιοδοτήσει την «ομάδα εξαγορών» με επικεφαλής των Warren Finegold, προκειμένου να «ανακαλύψει» τον πλέον συμφέρον τρόπο για την εξαγορά της αφρικανικής εταιρείας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Rob Nisbet, οικονομικός διευθυντής της MTN, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, τόνισε ότι δεν γνωρίζει «το παραμικρό για το ενδεχόμενο προσφοράς από την Vodafone”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ενδεχόμενη πρόταση εξαγοράς θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα της Vodafone να επεκταθεί περαιτέρω στις αναδυόμενες αγορές της υφηλίου, με δεδομένο ότι η «διείσδυση» της κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη έχει υποχωρήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v