Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AIG και πετρέλαιο «εξαντλούν» τις αγορές

Οι μετοχές υποχωρούν σε Ευρώπη και Ασία και τα futures προοιωνίζονται πτώση στη Wall, με τον ασφαλιστικό κλάδο να διολισθαίνει έντονα λόγω AIG και το πετρέλαιο να "εξαντλεί" την επενδυτική ψυχολογία.

Οι μετοχές υποχωρούν σε Ευρώπη και Ασία και τα futures προοιωνίζονται πτώση στο άνοιγμα της Wall Street, με τον ασφαλιστικό κλάδο να διολισθαίνει έντονα λόγω AIG και το πετρέλαιο να "εξαντλεί" την επενδυτική ψυχολογία.

Η American International Group ανακοίνωσε έκδοση μετοχών 12,5 δισ. δολ. για να καλύψει ζημίες δύο διαδοχικών τριμήνων. Η μετοχή της διολισθαίνει 6,9% στις συναλλαγές στη Φρανφκούρτη.

Η HSBC αντιδρά με πτώση 1,4% στη σύσταση "πώλησης" της μετοχής της από τη Morgan Stanley.

Η Allianz ανακοίνωσε βύθιση 65% στα κέρδη τριμήνου και υποχωρεί 1,3%, ενώ η ING ακολουθεί με πτώση 2,1%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες ενός μήνα και τα ασιατικά χρηματιστήρια διολίσθησαν σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,61% στις 6.1692,08 μονάδες, ο DAX 1,52% στις 6.169 μονάδες και ο CAC 2,57% στις 4.925 μονάδες.

Η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου σε ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα 124 δολάρια ανά βαρέλι, που απειλεί την εταιρική κερδοφορία και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα, κυριαρχεί στις επενδυτικές ανησυχίες.

Η Ryanair διολισθαίνει 3,7% και η Air France - KLM 2,1% εξαιτίας της αδιάκοπης αναρρίχησης των τιμών πετρελαίου.

Το πετρέλαιο συνιστά το 30% περίπου του κόστους των αεροπορικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Credit Suisse Group.

Τις συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά η ανακοίνωση των ζημιών της AIG, που δημοσιοποίησε τα αποτέλεσματά της μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στατιστικά μεγέθη για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ κατά τον μήνα Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v