Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταργούνται 10.000 θέσεις εργασίας στο City

Δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας θα περικοπούν στο City του Λονδίνου στα επόμενα 3 χρόνια και 40.000 συνολικά στη Βρετανία έως το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Experian.

Καταργούνται 10.000 θέσεις εργασίας στο City
Δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας θα περικοπούν στη χρηματοοικονομική βιομηχανία του Λονδίνου στα επόμενα τρία χρόνια, καθώς τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες αντιδρούν στην παγκόσμια πιστωτική συρρίκνωση, σύμφωνα με την Experian, τη μεγαλύτερη επιχείρηση ελέγχου πιστώσεων στον κόσμο.

Το τραπεζικό διαμέρισμα της βρετανικής πρωτεύουσας, γνωστό ως City of London, «θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος» από τις περικοπές στις δουλειές του χρηματοοικονομικού κλάδου στη Βρετανία, οι οποίες θα φτάσουν στις 40.000 έως το 2011, αναφέρει η Experian σε έκθεσή της.

Μέχρι σήμερα, οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές ανά τον πλανήτη έχουν καταργήσει 65.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας των ζημιών και διαγραφών ενεργητικών από την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς επισφαλούς στεγαστικής πίστης, ζημίες που ανέρχονται στα περίπου 319 δισ. δολ. μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v