Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Το τέλος του bear market rally

Bear market rally χαρακτηρίζει η Morgan Stanley την πρόσφατη άνοδο των αγορών, προβλέποντας επιστροφή στις απώλειες και συστήνοντας αμυντικές επιλογές και υπομονή.  

Morgan Stanley: Το τέλος του bear market rally
Το «bear market rally» βρίσκεται στο τέλος του ή κοντά στο τέλος του, αναφέρει η Morgan Stanley στο report της European Strategy (12/5), όπου επισημαίνει ότι από τις 17 Μαρτίου έως τις 7 Μαΐου ο MSCI Europe σημείωσε άνοδο 14%.

Όπως συνήθως, αναφέρει ο οίκος, προς το τέλος ενός bear market rally δίνεται η εντύπωση ότι αυτό είναι κάτι παραπάνω, πιθανόν η αρχή μιας bull market.

«Και έτσι πρέπει να είναι. Αλλιώς τα ράλι σε πτωτικές αγορές δεν θα συνέβαιναν ποτέ», συμπληρώνει όχι χωρίς κυνισμό ο οίκος. Οι «ταύροι», προβλέπει η Morgan Stanley, τώρα θα πουν ότι οι αποτιμήσεις φαίνονται φθηνές και πως οι επενδυτές δεν έχουν προχωρήσει σε σημαντικές τοποθετήσεις, ότι η FED είναι στο τέλος του κύκλου μείωσης των επιτοκίων καθώς και ότι η προοπτική για τις μετοχές είναι αισιόδοξη.

Ο οίκος συνιστά αμυντικές επιλογές όπως ενέργεια, φαρμακευτικές και εταιρίες κοινής ωφελείας, αλλά και υπομονή.  

«Όταν τον Ιανουάριο κάναμε λόγο για την αρχή ενός ράλι, οι πάντες ήταν δύσπιστοι, καθώς έβλεπαν πόσο κακά είναι τα θεμελιώδη. Σήμερα που κάνουμε λόγο για τον τερματισμό αυτού του ράλι, όλοι λένε ότι θα μπορούσε πιθανόν να διαρκέσει λίγο ακόμη και πως η επιβράδυνση μπορεί καν να μην είναι τόσο άσχημη», λέει ο οίκος.

Αν και κάνει λόγο για τέλος του ράλι, ο οίκος δεν συνιστά στους επενδυτές να πάρουν ακόμη θέσεις short. Η σύστασή του για τα μετρητά είναι «overweight», για τις μετοχές «ουδέτερη» και για τα ομόλογα «underweight».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v