Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ένωση Βρετανικών Τραπεζών αναθεωρεί το Libor

Το επιτόκιο Libor τίθεται υπό δραστική αναθεώρηση, καθώς αμφισβητείται η αξιοπιστία των στοιχείων που διαθέτουν οι τράπεζες για τον καθορισμό του.

Η Ένωση Βρετανικών Τραπεζών αναθεωρεί το Libor
Το επιτόκιο αναφοράς για τον καθορισμό των επιτοκίων πιστωτικών παραγώγων αξίας 62 τρισ. δολ. και στεγαστικών δανείων 9 εκατομμυρίων Αμερικανών τίθεται υπό δραστική αναθεώρηση, καθώς αμφισβητείται η αξιοπιστία των στοιχείων που διαθέτουν οι τράπεζες για τον καθορισμό του.

Για πρώτη φορά από το 1998 η British Bankers Association μελετά αλλαγή του τρόπου καθορισμού του London interbank offered rate, σύμφωνα με τις δηλώσεις της επικεφαλής της ένωσης, Κ. Angela Knight.

Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Η BBA, ανεξάρτητο ίδρυμα των εμπορικών τραπεζών της Βρετανίας, καθορίζει το Libor κατόπιν έρευνας μεταξύ 16 τραπεζών κάθε ημέρα, όσον αφορά στα επιτόκια που πληρώνουν για δάνεια σε δολάρια, στερλίνες, ευρώ και σε οκτώ ακόμη νομίσματα.

Πιέζεται όμως να αποδείξει την αξιοπιστία των πληροφοριών της, καθώς επενδυτές διαμαρτύρονται ότι οι χρηματοοικονομικοί δεν δηλώνουν αληθή στοιχεία, εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v