Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον στις αγορές

Τα αποτελέσματα της SocGen και η αναθέρμανση των εξαγορών και συγχωνεύσεων δημιουργούν θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των κερδών και σε Wall και Ασία.

Τα αποτελέσματα της SocGen και η αναθέρμανση των εξαγορών και συγχωνεύσεων δημιουργούν θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των κερδών και σε Wall και Ασία.

Από τον χώρο των deals, ξεχωρίζει η συμφωνία της ιταλικής Finmeccanica (+1,2%) για την εξαγορά της αμερικανικής αμυντικής DRS Technologies, καθώς και η νέα προσφορά της Staples για την εξαγορά της Corporate Express (+6,4%).

Ο τεχνολογικός κλάδος, με εταιρίες όπως η Atos Origin (+2,8%) και η Cap Gemini αντλεί στήριξη από τις συζητήσεις της Hewlett-Packard για την εξαγορά της Electronic Data Systems.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος ανακάμπτει, κατόπιν των αποτελεσμάτων της Societe Generale (+1%), που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν την συνεδρίαση με άνοδο περί το +0,5% αλλά το μεσημέρι τα κέρδη περιορίζονται καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται διορθωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Η ανακοίνωση «έκρηξης» 3% του πληθωρισμού στην Βρετανία ωθεί στα κόκκινα τον δείκτη FTSE (-0,26% στις 6.724 μονάδες), ενώ ο DAX ενισχύεται ελαφρώς στις 7.038 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 4.987 μονάδες.

Χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, η αμερικανική αγορά κατέγραψε σημαντικά κέρδη, χάρη κυρίως στην είδηση ότι η Hewlett Packard βρίσκεται κοντά στην εξαγορά της EDS αλλά και την θετική αναθεώρηση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου της MBIA και την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,02%.

Η ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων από τεχνολογικούς ομίλους, οδήγησε το πρωί τις ασιατικές αγορές στο υψηλότερο επίπεδο μίας εβδομάδας, με φυσιολογική εξαίρεση την Κίνα (-2,3%) μετά τον πολύνεκρο σεισμό.
 
Στο 0,4% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 1,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v