Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών σε «βροχή» αποτελεσμάτων

Στον απόηχο των μικτών προσήμων της Wall και της επιφυλακτικής ανόδου στην Ασία, οι ευρωαγορές κινούνται με προσεκτική ανάκαμψη, εν μέσω «βροχής» αποτελεσμάτων κερδοφορίας κορυφαίων επιχειρήσεων της ηπείρου.

Στον απόηχο των μικτών προσήμων της Wall Street και της επιφυλακτικής ανόδου στις ασιατικές αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονται με προσεκτική ανάκαμψη, εν μέσω «βροχής» από αποτελέσματα κερδοφορίας κορυφαίων επιχειρήσεων της ηπείρου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,5% στις 6.242 μονάδες, ο DAX 0,51% στις 7.096 μονάδες και ο CAC 0,7% στις 5.035 μονάδες.

Θετική υποδοχή είχαν τα αποτελέσματα της BNP Paribas (+2,2%) στηρίζοντας σε ανάκαμψη τον τραπεζικό κλάδο.

Κέρδη αποκομίζουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις κατόπιν της νέας ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Η Roche (1,1%) δημιουργεί θετικό κλίμα στον φαρμακευτικό κλάδο, κατόπιν της αναβάθμισης της σύστασης της Dresdner Kleinwort για τη μετοχή της.

Τα αποτελέσματα της EADS ικανοποίησαν τους αναλυτές και η μετοχή εκτινάσσεται 7,5%.

Η BHP Billiton ενισχύεται 5% καθώς φημολογείται εξαγορά μεριδίου από την Aluminum Corp. of China.

Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, με τα θετικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων και τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη κ. Β. Bernanke στο επίκεντρο.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,34%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,27% και ο S&P εμφάνισε οριακές απώλειες 0,04%.

Κέρδη εμφάνισαν οι μετοχές ενέργειας, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν τράπεζες και χρηματιστηριακές μετά τις περικοπές των εκτιμήσεων της Oppenheimer.

Στις ασιατικές αγορές διατηρήθηκαν ανοδικές τάσεις, αν και σε σχετικά ήπιο ρυθμό, παρά τις πιέσεις που συνεχίζουν να δέχονται οι μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού υποχώρησε ελαφρώς, ο Nikkei ενισχύθηκε 0,7% και στην Κίνα ο δείκτης CSI 300 ενισχύθηκε 2,1% μετά τις πρόσφατες απώλειες εξαιτίας και του φονικού σεισμού στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v