Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη ευρωαγορών στο ΑΕΠ ευρωζώνης

Περιορίζονται οι πρωινές απώλειες στις ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση της ανέλπιστης βελτίωσης του ΑΕΠ της ευρωζώνης. Ανάκαμψη προοιωνίζονται και για την Wall οι προθεσμιακές αγορές.

Περιορίζονται οι πρωινές απώλειες στις ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση της ανέλπιστης βελτίωσης του ΑΕΠ της ευρωζώνης.

Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη αυξήθηκε 0,7% στο α’ τρίμηνο και ο δείκτης FTSE 0,03% στις 6218 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,08% στις 7077 μονάδες και ο CAC 0,16% στις 5047 μονάδες.

Το ενδιαφέρον μονοπώλησαν, μέχρι την ανακοίνωση της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης, στις πολλές και σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κερδοφορίας α΄τριμήνου από μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Η BT Group ενισχύεται 2,5% κατόπιν ανακοίνωση της αποτελεσμάτων της, και η Vivendi 5,2%.

Η Roche κερδίζει 1,7%.

Η Barclays υποχώρησε επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατόπιν της ανακοίνωσης νέων απομειώσεων και η Credit Agricole σημείωσε απώλειες έως 1,4%.

Η KBC Group, βελγικός χρηματοοικονομικός όμιλος, ανακοίνωσε μείωση κερδοφορίας 44% στα 554 εκατ. ευρώ και υποχώρησε έως 6,1%.

Στον αντίποδα η Zurich Financial Services ενισχύεται 3% και η γαλλική τράπεζα Natixis 7,3% κατόπιν ανακοίνωσης μικρότερων των αναμενόμενων ζημιών.

Ανάκαμψη προοιωνίζονται και τα futures της Wall, μετά την ανακούφιση που προκάλεσαν τα στοιχεία για συγκράτηση του δείκτη τιμών καταναλωτή, χθες.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στις ανακοινώσεις για τα εβδομαδιαία μεγέθη για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, αλλά επίσης και τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής και αξιοποίησης παραγωγικής δυνατότητας Απριλίου, καθώς και τον βιομηχανικό δείκτη Philadelphia Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v