Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, παρά την ανάκαμψη σε Wall και Ασία, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις των απομειώσεων ευρωπαϊκων τραπεζών εξαιτίας της κρίσης.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, παρά την ανάκαμψη σε Wall και Ασία, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις των απομειώσεων ευρωπαϊκων τραπεζών εξαιτίας της κρίσης.

Το κλίμα βελτιώνουν τα κέρδη στην Wall Street και τις ασιατικές αγορές και τα μεγέθη για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την ανάπτυξη στη Γερμανία, που καθησυχάζουν κάπως τους φόβους για τις μακροοικονομικές επιπτώσεις της κρίσης.

Τα βλέμματα των επενδυτών εστιάζονται στις πολλές και σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κερδοφορίας α΄τριμήνου από μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όπως η Credit Agricole (-1,4%) , η Zurich Financial Services, η RWE, η Hochtief, η Barclays (+2,3%) κ.α.

Η Barclays υποχωρεί επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η KBC Group, βελγικός χρηματοοικονομικός όμιλος, ανακοίνωσε μείωση κερδοφορίας 44% στα 554 εκατ. ευρώ και διολισθαίνει 6,1%.

Στον αντίποδα η Zurich Financial Services ενισχύεται 3% και η γαλλική τράπεζα Natixis 7,3% κατόπιν ανακοίνωσης μικρότερων των αναμενόμενων ζημιών.

Η Hennes & Mauritz υποχωρεί 1,2% καθώς ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων Απριλίου 10%, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν.

Η RWE υποχωρεί 1%.

Οι τιμές των μετάλλων υποχωρούν καθώς μειώνονται οι κερδοσκοπικές τοποθετήσεις όσο ανεβαίνει το δολάριο και η BHP υποχωρεί 2,4% και η Rio Tinto 1,8%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,27% στις 6199 μονάδες, ο DAX 035% στις 7058 μονάδες και ο CAC 0,51% στις 5029 μονάδες.

Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν την ισχυρότερη άνοδο σε διάστημα δύο εβδομάδων, με στήριξη από τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών και αερομεταφορών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κέρδισε 0,8% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο 1,01% και η ανάκαμψη συνεχίστηκε στην Κίνα, όπου ο δείκτης CSI 300 ενισχύεται 1,2%.

Χθες, η Wall Street υποδέχθηκε με κέρδη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία «διασκέδασαν» τουλάχιστον προσωρινά τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,52%, ο Nasdaq 0,06% και ο S&P 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v