Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση 5% στις τιμές ρυζιού λόγω εξαγωγών

Διολίσθηση των τιμών επί πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε η τιμή του ρυζιού στις διεθνείς αγορές και καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση σε σχεδόν τέσσερα χρόνια σε εβδομαδιαία βάση.

Κάθετη πτώση 5% στις τιμές ρυζιού λόγω εξαγωγών
Διολίσθηση των τιμών επί πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε η τιμή του ρυζιού στις διεθνείς αγορές και καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση σε σχεδόν τέσσερα χρόνια σε εβδομαδιαία βάση, καθώς οι προοπτικές για τις εξαγωγές του Πακιστάν και της Ιαπωνίας καθησύχασαν τους φόβους για ανεπάρκεια στην παγκόσμια προσφορά.

Το Πακιστάν, Νο5 εξαγωγέας ρυζιού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τις αποστολές 1 εκατ. μετρικών τόνων, καθώς έχουν πλέον καλυφθεί οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς.

Η Ιαπωνία διεξάγει παράλληλα συνομιλίες με τις Φιλιππίνες, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρυζιού στον κόσμο, για αποστολές ιαπωνικών αποθεμάτων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

Το συμβόλαιο Ιουλίου για το ακατέργαστο ρύζι υποχώρησε 1,02 δολ., ή 5%, στα 19,32 δολ. ανά 100 λίμπρες, στο Chicago Board of Trade, όπου στις 24 Απριλίου είχε αναρριχηθεί στο ιστορικό ρεκόρ των 25,07 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v