Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τονωτικά deals στις διεθνείς αγορές

Με επίκεντρο τις εταιρικές ανακοινώσεις και τις συμφωνίες εξαγορών, τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία αποκομίζουν σημαντικά κέρδη και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται περαιτέρω ανάκαμψη στο άνοιγμα της Wall Street.

Με επίκεντρο σε εταιρικές ανακοινώσεις και συμφωνίες, τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία αποκομίζουν σημαντικά κέρδη, ενώ και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται περαιτέρω ανάκαμψη στο άνοιγμα της Wall Street.

Ο δείκτης MSCI World έχει ενισχυθεί 2,6% αυτή την εβδομάδα, με «αιχμές» τις ευοίωνες προβλέψεις και ανακοινώσεις κολοσσών όπως η Sony και την αναθέρμανση της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων, που κλιμακώνεται σήμερα με το ενδιαφέρον της Κίνας για την BHP Billiton και την ανακοίνωση της British Energy (+5,4%) ότι έλαβε σειρά προσφορών για την εξαγορά της.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές καθώς και χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 4 μηνών.

Αυτή την ώρα στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,46% στις 6.342 μονάδες, ο DAX 1,33% στις 7174 μονάδες και ο CAC 0,98% στις 5.107 μονάδες.

Η British Airways αποκομίζει τα υψηλότερα κέρδη δύο εβδομάδων (7,1%), μετά την ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού κερδών.

Σημαντική άνοδο σημειώνει ο ναυτιλιακός κλάδος, μετά την επιστροφή του δείκτη τιμών ναύλων φορτίου σε επίπεδα ρεκόρ.

Κέρδη αποκομίζουν οι κλάδοι λιανικού εμπορίου μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS λαο κατασκευαστών ημιαγωγών, κατόπιν της σύστασης της Friedman Billings Ramsey υπέρ της αγοράς μετοχών τους.

Η STMicroelectronics κερδίζει 3,5% και η Infineon Technologies 2,6%, ενώ η Metro ενισχύεται 1,5%.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street, θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τις ενάρξεις κατασκευής νέων οικιών Απριλίου και ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v