Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Mαζεύονται" οι απώλειες στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές, καθώς το πετρέλαιο εκτινάσσεται σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα. Η πτώση περιορίζεται, πάντως, το μεσημέρι και τα  futures προοιωνίζονται αντίδραση το απόγευμα στη Ν. Υόρκη.

Απώλειες στον απόηχο της "βύθισης" της Wall Street καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το πετρέλαιο εκτινάσσεται σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα και η Fed πρακτικώς απέκλεισε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων.

Μετά τις δύο πρώτες ώρες των συναλλαγών, πάντως, η πτώση περιορίστηκε καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανάκαμψη στο σημερινό άνοιγμα της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται 0,35% υψηλότερα στις 6.219 μονάδες, χάρη στις δεικτοβαρείς ενεργειακές επιχειρήσεις, ενώ η πτώση για τον DAX διαμορφώνεται στο 0,56% στις 7.001 μονάδες και για τον CAC στο 0,55% στις 4.999 μονάδες. Οι βασικοί αυτοί δείκτες είχαν ανοίξει με απώλειες που πλησίασαν το 1%.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις υφίσταται ο ενεργοβόρος αεροπορικός κλάδος, καθώς το πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 135 δολάρια, με τη Lufthansa να υποχωρεί 3,6% και την British Airways 3,5%.

Η Air France - KLM βυθίζεται 8,5% κατόπιν και της ανακοίνωσης ζημιών στο α΄ τρίμηνο.

Οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο επιμένουν μετά την υποβάθμιση των στόχων της JP Morgan για την κερδοφορία της Citigroup.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο διολίσθησε κάθετα χθες, με τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση από τον Μάρτιο για τον δείκτη Standard & Poor's 500 και με τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones.

Η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε πρωτοφανή επίπεδα πάνω και από τα 135 δολάρια επιδείνωσε τη χρηματιστηριακή ψυχολογία, ενώ το τελικό χτύπημα έδωσε η Κεντρική Τράπεζα, που πρακτικώς απέκλεισε περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,77%, ο Nasdaq με 1,77% και ο S&P με 1,61%.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού υποχώρησε 0,5%, ενώ ο Nikkei 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v