Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις κερδών στις ευρωαγορές

Οι προειδοποιήσεις για συνέχιση της κρίσης και η αδιάκοπη αναρρίχηση των τιμών πετρελαίου προκαλούν έντονα διορθωτικές τάσεις στις ευρωαγορές, κατόπιν τεσσάρων κερδοφόρων συνεδριάσεων. Πτωτικά futures στη Wall.

Οι φραστικές και "απτές" προειδοποιήσεις ότι η κρίση δεν έχει εκτονωθεί, σε συνδυασμό με την αδιάκοπη αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου προκαλούν έντονα διορθωτικές τάσεις στις ευρωαγορές, κατόπιν τεσσάρων κερδοφόρων συνεδριάσεων. 

Οι προειδοποιήσεις αρκετών οικονομολόγων και αναλυτών, μεταξύ των οποίων και ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ ότι η κρίση δεν έχει εκτονωθεί ακόμη, καθώς και η ανακοίνωση νέας πτώσης στον δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ΖEW Μαΐου, επιβαρύνουν την ψυχολογία.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ενεργοβόροι κλάδοι και η Air France υποχωρεί 3% και η Ryanair 2,7% μετά την αναρρίχηση των τιμών πετρελαίου πάνω από τα 127 δολάρια.

Η Imperial Tobacco αντιδρά με πτώση 1,8% κατόπιν ανακοίνωσης πώλησης μετοχών για την χρηματοδότηση της εξαγοράς της Altadis.

Η Marks & Spencer ενισχύεται 2,7% μετά την ανακοινωση αύξησης κερδών 2,7%.

Η Nordea Bank υποχωρεί 2% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης της Deutsche Bank σε «πώληση.»

Αρνητικά αντιδρούν και οι μετοχές των EADS (-3,8%) και Solvay (-1,7%) μετά τη σύσταση "πώλησης" των μετοχών τους από τη UBS.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,15% στις 6.303 μονάδες, ο DAX 0,89% στις 7.161 μονάδες και ο CAC 1,17% στις 5.081 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Θα ανακοινωθεί στην αμερικανική αγορά ο δείκτης τιμών παραγωγού Απριλίου, που εκτιμάται ότι αυξήθηκε 0,2%, καθώς ο δείκτης Chicago Fed και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Wash. Post.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v