Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ICAP Plc.: "Έκρηξη" κερδών λόγω της κρίσης

Η ICAP Plc. ανακοίνωσε "έκρηξη" κερδών σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς η πιστωτική κρίση ώθησε στα ύψη τις συναλλαγές σε νομίσματα, σε ομόλογα και στα παράγωγά τους.

ICAP Plc.: Έκρηξη κερδών λόγω της κρίσης
Η ICAP Plc., η μεγαλύτερη επιχείρηση διατραπεζικών χρηματιστηριακών συναλλαγών, ανακοίνωσε "έκρηξη" κερδών β΄ εξαμήνου σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς η πιστωτική κρίση ώθησε στα ύψη τις συναλλαγές σε νομίσματα, σε ομόλογα και στα παράγωγά τους.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 75,6 εκατ. στερλίνες από 61,4 εκατ. στερλίνες στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, βάσει των ετήσιων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η επιχείρηση από το Λονδίνο.

Τα έσοδα β΄ εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 8,3% στις 678 εκατ. στερλίνες. Η μετοχή της ICAP Plc. αντιδρά με πτώση γιατί τα καθαρά κέρδη δεν ικανοποίησαν τις εκτιμήσεις.

Εξαιτίας των ανησυχιών των επενδυτών για την προοπτική ύφεσης στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη μεταβολητότητα οκτώ ετών στις συναλλαγές των πλέον "δραστήριων" επτά νομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία της JP Morgan.

Το κόστος προστασίας εταιρικών ομολόγων από το χρεοστάσιο εκτινάχτηκε κατά 670% πέρυσι, βοηθώντας τις επιχειρήσεις credit-default swaps της ICAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v