Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκές πιέσεις στις αγορές

Υποχωρούν οι ευρωαγορές υπό την σκιά της δραματικής ανόδου του πετρελαίου, αν και η πτώση περιορίζεται το μεσημέρι καθώς τα futures προιωνίζονται αντίδραση της Wall Street μετά τις χθεσινές έντονες απώλειες.

Υποχωρούν επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό την σκιά της δραματικής ανόδου των τιμών του πετρελαίου, αλλά πάντως η πτώση περιορίζεται το μεσημέρι καθώς και οι προθεσμιακές αγορές προιωνίζονται αντίδραση της Wall Street μετά τις χθεσινές έντονες απώλειες.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται και σήμερα οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ειδικά οι αεροπορικές εταιρίες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η μετοχή της Air France-KLM διολισθαίνει 8,9% στο Παρίσι καθώς επιπλέον ανακοίνωσε ζημιές στο α’ τρίμηνο.

Η Ryanair Holdings, υποχωρεί 4,8% και η Lufthansa 3,8%. Η Volkswagen αντιδρά με πτώση 2,5% και η Renault 2,1%.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται 0,35% υψηλότερα στις 6.219 μονάδες, χάρη στις δεικτοβαρείς ενεργειακές επιχειρήσεις. Ο δείκτης DAX απώλεσε το επίπεδο των 7.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου, αλλά το μεσημέρι διαμορφώνεται στις 7.001 μονάδες με πτώση 0,5%. Ο CAC παραμένει κάτω από τις 5.000 μονάδες, με πτώση 0,55% στις 4.999 μονάδες.

Η μετοχή της Richemont υποχωρεί 1,3% επειδή η αύξηση κερδών της δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες.

Τα αποτελέσματα του London Stock Exchange ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες αλλά η μετοχή διολισθαίνει 6,4% καθώς επικρατούν ανησυχίες για την πορεία της μετοχής στο μέλλον εξαιτίας των δυσμενών εκτιμήσεων για τους όγκους συναλλαγών και τον ανταγωνισμό.

Η UBS αντιδρά με πτώση 1,5% στην ακνακοίνωση μετοχικής έκδοσης με έκπτωση 31%.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με πτώση άνω του 1,5% εξαιτίας της αναρρίχησης του πετρελαίου και τ ων υποβαθμίσεων των προβλέψεων για την ανάπτυξη από την Κεντρική Τράπεζα.

Οι προθεσμιακές αγορές αυτή την ώρα προεξοφλούν ανάκαμψη στο άνοιγμα των δεικτών. Θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα εβδομαδιαία μεγέθη αιτήσεων επιδόματος ανεργίας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v